Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 06-03-2011

Carnaval verloopt rustig en gezellig

TILBURG: De politie Midden en West Brabant is toe nu toe tevreden over het verloop van carnaval in Tilburg. De politie ziet het als een grootschalig evenement en zijn dan ook met extra agenten in uniform, op de fiets en te paard nadrukkelijk aanwezig om snel te kunnen ingrijpen. Bij zo'n groot aantal bezoekers (niet alleen vanuit Brabant maar ook van boven de rivieren) en het vele alcoholgebruik zijn relatief weinig incidenten. Zeker afgezet tegen het beeld tijdens reguliere
stapavonden. De sfeer is tijdens carnaval gemoedelijk en er is meer sociale controle.

Woninginbrekers nemen auto mee

TILBURG: Bij een woninginbraak aan de Zouavenlaan namen de inbrekers ook de auto van de gedupeerden mee. De inbraak werd gepleegd tussen zaterdagavond 5 maart 2011 en zondag 6 maart om 01.30 uur. De bewoner kwam op dat moment thuis. Hij zag dat de voordeur openstond en dat zijn auto was verdwenen.

De inbrekers kwamen het huis binnen door het slot van de voordeur open te breken. Het huis was compleet overhoop gehaald en waren o.a. een computer en bankpasjes gestolen. Daarnaast waren ook de autosleutels meegenomen. Met behulp van de autosleutel werd de auto meegenomen, die naast het huis stond. Het gaat om een zwarte BMW met het kenteken 95-NNZ-5 De politie nam de aangifte van de gedupeerden op en de technische recherche stelde diverse dadersporen veilig. Verder signaleerde de politie de auto internationaal als gestolen voertuig.

Door verbeterde autosleutels (met computerchip), startonderbrekers en andere antidiefstal beveiligingen wordt het autodieven steeds
moeilijker gemaakt. De dief moet tegenwoordig over de originele autosleutel beschikken om een auto te kunnen stelen. Om die reden breken autodieven in bij woningen om de autosleutels te kunnen bemachtigen.
Het advies is om autosleutels niet in het zicht weg te leggen. De politie vraagt om verdachte situaties meteen te melden. Bel het alarmnummer 112 als de politie onmiddellijk in actie moet komen. Het landelijke nummer 0900-8844 kan gebruikt worden voor niet-spoedeisende situaties.

Verwarde man rijdt beveiligingshuisje binnen

HILVARENBEEK: Een 21-jarige Belg reed in zondagochtend 6 maart 2011 in verwarde toestand een beveiligingshuisje binnen. Er raakte niemand gewond.

Het ging om het hokje dat tussen de twee slagbomen staat bij de ingang van het bungalowpark Beekse Bergen te Hilvarenbeek. De man was daar rond 06.00 uur met een VW bestelbus naar binnen gereden. Hoe en waarom dat gebeurde is nog onduidelijk. De man richtte vervolgens zijn agressie op een geparkeerde auto (grijze Toyota Yaris), die hij totaal vernielde. Vervolgens gooide hij nog ook nog een paar fietsen in containers en over het hek. Toen de agenten arriveerden stond de man luidkeel te zingen en wild te gebaren. Hij was op dat moment duidelijk erg verward. Hij pleegde flink fysiek verzet tegen zijn arrestatie. In het politiebureau kalmeerde hij en is hij door een arts onderzocht. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 06-03-2011 15:32 | © Regio Midden en West Brabant |