Politie Zeeland


---

Aanvulling persbericht 307-2011: Dode persoon in Goes aangetroffen
De dode persoon die gisteren uit de watergang is gehaald betreft een 50-jarige man uit de gemeente Goes.
Hij werd omstreeks 10.00 uur gevonden door een 16-jarige jongen die langs de watergang aan de 's-Gravenpolderseweg fietste. Hij heeft de politie in kennis gesteld. Tegen 11.00 uur is de brandweer ter assistentie gekomen om de man uit het water te halen. Omdat dat uiterst zorgvuldig moest gebeuren duurde dat tot ongeveer 14.00 uur. Er was op dat moment nog niets bekend over hoe de man in het water terecht was gekomen, dus er zouden nog sporen van een eventueel misdrijf op het lichaam van de man aanwezig kunnen zijn. Die sporen moesten uiteraard niet vernietigd worden, want dat zou het onderzoek geen goed doen.
Inmiddels heeft onderzoek uitgewezen dat er van een misdrijf geen sprake is.

319-2011 Fietsenvernieler aangehouden in Sint Jansteen
In de Wilhelminastraat in Sint Jansteen werd zondag om 00.30 uur een 23-jarige inwoner van de gemeente Hulst aangehouden.
Agenten zagen dat de man in de Wilhelminastraat een op de grond liggende fiets vernielde door op een van de wielen te trappen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het buro te Hulst. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld en hij is bereid de schade te vergoeden.
De politie vraagt de eigenaar van de vernielde fiets zich te melden zodat de schade verrekend kan worden. De eigenaar kan bellen naar 0900-8844.

320-2011 Auto's opengebroken in Vlissingen
Op de parkeerplaats in de Schutterijstraat in Vlissingen werden in de nacht van zaterdag op zondag vier personenauto's opengebroken.
Uit de auto's werd de autoradio weggenomen. Eén van de gestolen autoradio's werd later teruggevonden in de Noordstraat.

321-2011 Vrouw van tas beroofd in Terneuzen
Vrijdag rond 22.15 uur werd een 22-jarige Terneuzense vrouw in de Guido Gezellestraat in haar woonplaats beroofd van haar tas.
Zij liep in de Guido Gazellestraat toen een man haar aansprak en tegelijk haar handtas greep. De vrouw viel en de man rende de Zuidlandstraat in. De vrouw ging hem achterna. Bij de rotonde Guido Gazelle/Zuidlandstraat liep een andere man die de vluchtende bij zijn jas pakte, waardoor de jas uit ging. De berover rende verder terwijl de vrouw hem achtervolgde. In de Axelsestraat vroeg de vrouw een automobilist om hulp en ze zijn samen achter de vluchtende man aangerend. Bij het Schelpenhoekje heeft deze man de berover vastgepakt. Deze gaf gelijk de tas terug en ging er vandoor.