Gemeente Weert

6 maart 2011

Gemeente deelde Koninginnedag kroontjes uit

DE CARNAVALSOPTOCHT KLEURDE ORANJE

De gemeente Weert nam op zondag 6 maart deel aan de grote carnavalsoptocht van carnavalsvereniging De Rogstaekers. Een unieke gebeurtenis, want zover bekend was het de eerste keer dat de gemeente zich als organisatie liet zien in de bonte stoet. Het was tevens een eerste aanzet voor het 'oranje kleuren' van de stad. Dat gebeurt onder het motto 'Maak er een mooie Koninginnedag van. Met Ons. In Weert.'

De gemeente wilde met haar bijdrage aan de optocht vooral de eigen inwoners warm maken voor het bezoek van de Koningin met Koninginnedag. Het ene volksfeest, carnaval, vormt het startschot om toe te leven naar het andere volksfeest, Koninginnedag. Om de Weertenaren hierin mee te nemen, heeft de gemeente aan het publiek oranje kroontjes uitgedeeld. Een leuk weetje over de kroontjes: hiervoor is de kroon uit het wapen van Weert gebruikt, de zogenaamde gravenkroon van de graven Van Horne. De kroontjes worden ook op Koninginnedag zelf uitgedeeld aan de mensen die Weert bezoeken. Daardoor zal de hele stad oranje kleuren!

Met ons.
Op de kroontjes die zijn uitgedeeld, staat als thema te lezen: "Maak er een mooie Koninginnedag van. Met ons. In Weert." Koninginnedag en de Oranjeweek zijn een enorme kans om de gemeente Weert aan een groot publiek te laten zien, zowel op de dagen zelf als in de aanloop daar naar toe. Mensen die Weert nog niet kennen, wil de gemeente nieuwsgierig maken. Met het motto wordt een aanzet gegeven tot een unieke presentatie van Weert in het kader van Koninginnedag.

Samen vieren
Het thema "Maak er een mooie Koninginnedag van. Met ons. In Weert." stimuleert tot meedoen (vier Koninginnedag samen), zet aan tot verdieping (maakt nieuwsgierig naar de stad) en het straalt trots uit (iets wat we meer mogen laten zien). Het is een positieve boodschap, die gaat over samen iets moois meemaken. Die saamhorigheid en gastvrijheid kenmerken de Weertenaar.