Centrale bank van Suriname


Datum: Titel:
04 maart 2011

Meeting president Hoefdraad met ambtgenoot Tombini v/d Banco Central do Brasil

PERSBERICHT

President Gillmore Hoefdraad van de Centrale Bank van Suriname en zijn ambtgenoot van de Centrale Bank van Brazilië, Alexandre Antonio Tombini, tijdens een ontmoeting de vorige week. Foto: Sanage Cardoso, Banco Central do Brasil

President Hoefdraad vertoefde in Brasilia voor een werkbespreking met de Governor van de Banco Central do Brasil (BCB). Dit bezoek vloeit voort uit eerder gemaakte afspraken met de BCB gedurende de IMF/WB jaarvergadering in oktober 2010 in Washington. Toen is reeds afgesproken dat er ondersteuning aan de Centrale Bank van Suriname zou worden verleend in haar beleid van capaciteitsopbouw en institutionele versterking. De eerste technische ondersteuningsmissie vanuit Brazilië vond in november 2010 plaats en medewerkers van de Centrale Bank van Suriname hebben begin deze maand ook hun eerste bezoek aan de BCB gebracht.

President Hoefdraad heeft tijdens zijn aanwezigheid in Brasilia samen met Minister Wonnie Boedhoe van Financiën ook een ontmoeting gehad met de Braziliaanse Minister van Planning, Miriam Belchior, met wie is gesproken over het verder ontwikkelen van de bilaterale relatie binnen de Inter American Development Bank (IDB) en de adviseurpositie van Suriname bij de Board of Governors van de IDB in Washington DC. Mevrouw Belchior is de Governor van Brazilië bij de IDB. Alleen Suriname en Brazilië zitten bij alle multilaterale financiële instellingen in dezelfde landengroep.

© 2011 Centrale Bank van Suriname