Kunstveiling werk Hans Sarfaty


volledige opbrengst komt ten goede aan Joods Hospcie Immanuel te Amsterdam

AMSTERDAM, 20110221 -- Zondag 6 maart worden 40 van de nog overgebleven werken van kunstenaar Hans Sarfaty geveild ten bate van het Joods Hospice Immanuel. De veiling vindt plaats in Restaurant De Veranda aan de Amstelveenseweg 764 in Amsterdam.

De veiling wordt gehouden van 14.00 tot 16.00 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De veiling ligt in handen van veilingmeester Raymond Schloss. De gehele opbrengst van de veiling komt ten goede aan het Joods Hospice Immanuel.

Directeur Sasja Martel werd gelijk enthousiast toen Hans Sarfaty met zijn idee bij het hospice kwam. "Een geweldig, ontroerend gebaar van Hans waar we ontzettend blij mee zijn". Sinds 1 januari zijn de prachtige werken al in het hospice te bewonderen. Tevens staat het veilingboekje, waarin de werken te bewonderen zijn, op de website van het hospice. Het is mogelijk reeds een bod te doen. Men kan dit telefonisch doen of per email. De schilderijen worden op de veiling per opbod verkocht vanaf ¤ 150,- en 250,- afhankelijk van het formaat van het schilderij.

Over de kunstenaar

Hans Sarfaty is in 1931 geboren in Amsterdam. Al op jeugdige leeftijd werd hij geboeid door kleuren. Later als directeur van een stoffengroothandel ontwierp hij zelf zijn stoffen. Vanuit deze beroepsgerichte activiteit kwam Hans ook tot heel andere activiteiten: het schilderen op linnen en nu eens niet waar de commercie om vroeg, maar wat hem zelf beroerde.

De schilderijen van Hans vertonen een subtiele lijnvoering, die wordt opgevuld met kleur. De compositie is veelal opgebouwd vanuit drie horizontale lijnen; voorgrond, middenstuk en lucht. De lucht is dan altijd weer de echo van de voorgrond, maar hiertussen zijn de kleuren sterk aangezet en laten de toeschouwer genieten van de harmonische verborgen schoonheid.

Hans leert ons kijken naar zijn werkelijkheid. We zien landschappen die niet door een fototoestel zijn vastgelegd maar door een mens die ons zijn ultieme genieten van de natuur wil voorzetten.
 
Over het Joods Hospice Immanuel

Het Joods Hospice Immanuel, open sinds 15 mei 2007, biedt geïnte­greerde en multidisciplinaire zorg aan terminaal zieke mensen met een levens­verwachting van minder dan drie maanden. Het huis staat open voor allen die terminale zorg nodig hebben en de joodse identiteit van het huis respecteren. Men laat zich in het hospice  inspireren door de joodse visie dat de dood bij het leven hoort, maar dat het leven altijd voorgaat en zoveel mogelijk gevierd mag worden. Het Joods Hospice Immanuel is het eerste en enige joods hospice in Europa.

Het Joods Hospice Immanuel is een ANBI instelling en giften zijn derhalve fiscaal aftrekbaar. Giften kunnen gestort worden op rekeningnummer 455.444.277 tnv Stichting Vrienden van het Joods Hospice Immanuel.

Voor meer informatie en/ of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het Joods Hospice Immanuel, Mevrouw Sasja Martel telefoonnummer 06-44929657.

www.joodshospiceimmanuel.nl

 





Joods Hospice Immanuel