FNV KIEM

International Orchestra Conference in Amsterdam

dinsdag 01 maart 2011

De International Federation of Musicians organiseert van 7 tot en met 9 maart de tweede editie van het International Orchestra Conference in Amsterdam. De conferentie wordt ondersteund diverse Nederlandse muziekvakbonden waaronder FNV KIEM, Sena en NORMA.

Conferentie van en voor klassieke musici en orkesten De tweede editie van het FIM International Orchestra Conference wordt van 7 tot en met 9 maart gehouden in Amsterdam. Onze hoofdstad is dan het toneel van een conferentie van en voor klassieke musici en orkesten die zijn weerga niet kent.

Tweehonderd afgevaardigden uit veertig landen, waaronder China, Japan, India, Argentinië, de Verenigde Staten en de Europese Unie, komen samen om te discussiëren over de uitdagingen waar hun orkesten mee te maken hebben. Zij doen dit tijdens negen panelsessies, gevolgd door open discussies, en roeren onderwerpen aan die vallen onder de drie hoofdthema's van de conferentie: Orkestfinanciering (publiek vs. privaat), Gezondheid en Arbeidsomstandigheden.

Bekende personen
Verschillende bekende personen uit de orkestwereld maken hun opwachting in de panelsessies. Onder hen dirigent Michael Schønwandt (Musical Director, Radio Kamer Filharmonie, Nederland), Jan Willem Loot (Musical Director, Orchestre national de France), Ivan Tasovac (General Manager, Belgrado Philharmonic Orchestra, Servië), mevrouw Guo Shan (President, Symphony Development Foundation, China), Alan Valentine (President, Nashville Symphony Orchestra, USA), Paul Stewart (President, Dallas Symphony Orchestra, USA) en Sture Carlsson (President, Pearle*, Zweden). De conferentie zal simultaan vertaald worden in de vier officiële FIM-talen: Engels, Frans, Duits en Spaans. Een introductiefilm over de conferentie is te bekijken op http://www.youtube.com/watch?v=oYf0jqITI3o.

De 2e FIM International Orchestra Conference wordt mogelijk gemaakt door NORMA en Sena, twee collectieve beheerorganisaties uit Nederland, en DMF (Denmark), PPL (United Kingdom), MFO (Norway), SIS (Switzerland), Spedidam (France), de ILO, de stad Amsterdam en Staalbankiers.