KRO

KRO Kindertijd viert carnaval

Uitzenddatum: 07/03/2011

Ook in de jeugdprogrammering van de KRO dit jaar aandacht voor het jaarlijkse carnaval. Maandag 7 en dinsdag 8 maart opent KRO Kindertijd met twee kleuterdocumentaires over Evi en Ea die carnaval vieren in Oeteldonk. Bijzonder is dat de documentaires gefilmd zijn vanuit het perspectief van de meisjes.

Jan-Willem Bult, eindredacteur van de KRO-jeugdprogrammering: "Carnaval is een grote en rijke traditie met name in het zuiden van het land. Door middel van deze twee kleuterdocumentaires willen we op speelse wijze jonge kinderen vanuit hun eigen perspectief in aanraking laten komen met deze traditie. Laten we zeggen vanaf een hoogte tussen de 1 meter en 1 meter 30."

Maandag 7 maart vertelt KRO Kindertijd het verhaal van de 5-jarige Ea, die naar een groot carnavalsfeest gaat. En dinsdag 8 maart loopt de 5-jarige Evi mee in een grote carnavalstocht. De documentaires duren ongeveer 2,5 minuut en zijn vorig jaar opgenomen tijdens het carnaval in Oeteldonk (Den Bosch).

Kleuterdocumentaires over carnaval in KRO Kindertijd, maandag 7 maart en dinsdag 8 maart, 7.45 uur op Z@ppelin (Nederland 3).