Politie Hollands Midden

Rijnsburg - Inbreker slaat bewoner met laptop

Rijnsburg , 07-03-2011 o Op zaterdag 5 maart rond 20.30 uur kreeg de politie een melding dat een bewoner een inbreker had overlopen en dat hij met een laptop was geslagen toen hij de man achterna ging. De politie heeft een aangifte opgenomen en heeft een buurtonderzoek gehouden.

De inbreker was via de achterkant van het huis aan de Op den Claver de woning binnengedrongen. Toen hij de woning aan het doorzoeken was, kwamen de bewoners thuis. De man ging ervandoor via de tuin en klom de schutting over. De bewoner ging achter de man aan en op de Frederiksoorlaan draaide de inbreker zich om en sloeg de bewoner met een laptop. Daarna rende hij weg richting de Floralaan. De laptop liet hij achter. Later werd er door buurtbewoners nog een andere laptop gevonden. Deze bleek uit een huis aan de Bloemenlust gestolen te zijn. Ook de laptop waar de inbreker mee had geslagen bleek uit deze woning te komen.

De inbreker was een man van circa 25 jaar oud, tussen de 1.75 meter en 1.80 meter en hij droeg een beige/grijze, korte jas. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.