Gemeente Tytsjerksteradiel


lintje

organisten in Noardburgum ontvangen lintje

Zondag 6 maart 2011 hebben Abraham de Jong en Adriaan Raap uit Noardburgum een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Zij ontvingen deze ter ere van het feit dat zij beide 40 jaar als organist zijn verbonden aan de PKN gemeente van Noardburgum. Loco-burgemeester Houkje Rijpstra reikte de onderscheiding 's ochtends na afloop van de kerkdienst aan beide heren uit.

De heer De Jong is een veelzijdig organist

Naast zijn hoofdvak als controleur bij het Fries Rundvee Stamboek is de heer de Jong al vanaf 1971 organist bij de PKN gemeente in Noardburgum. Een activiteit die hij nog steeds met veel inzet en enthousiasme uitoefent. Als organist begeleidt hij in de eerste plaats kerkdiensten. Daarnaast begeleidt hij ook bijzondere diensten als huwelijken, begrafenissen en overige samenkomsten. Naast zijn activiteiten als organist voor de PKN gemeente in Noardburgum is hij tevens organist voor de PKN gemeente Trynwâlden. Op verzoek speelt de heer de Jong ook bij verschillende diensten in de regio.

De heer Raap speelt in diverse kerkdiensten

De heer Raap is in het dagelijks leven werkzaam als hoofd van de basisschool Immanuël in Noardburgum. Als organist begeleidt hij in de eerste plaats kerkdiensten. Daarnaast begeleidt hij ook bijzondere diensten als huwelijken, begrafenissen en overige samenkomsten. Een goede manier van voorbereiden houdt voor hem in dat hij veel tijd steekt in het oefenen. De heer Raap speelt eveneens ter opluistering van verschillende diensten in de regio. Wanneer er een beroep op hem wordt gedaan, is de heer Raap altijd bereid zijn medewerking te verlenen.