Heembouw


Heembouw zet nieuwe stap ketensamenwerking met HeembouwPortaal

LAST_UPDATED3 07 maart 2011

Met het `live' gaan van het digitale platform HeemBouwportaal heeft Heembouw een belangrijke nieuwe stap gezet op weg naar verdere ketensamenwerking. Via dit portaal kunnen in- en externe gebruikers veilig projectgegevens uitwisselen, documentstromen beheren en kennis delen. Hiermee wordt gebruik gemaakt van de meest actuele projectinformatie, die over de bedrijfsprocessen heen reikt. Zo werken projectteams op efficiëntere wijze met elkaar samen. ProjectPortaall (dat bij Heembouw de naam HeemBouwportaal heeft gekregen) is een product van CTB ICT Bouw, ICT-dienstverlener gespecialiseerd in de bouwbranche. De ontwikkeling van ProjectPortaal is in nauwe samenwerking tussen Heembouw en CTB uitgevoerd, waarbij integratie met Navision, het ERP systeem van CTB waarmee Heembouw werkt, een belangrijke voorwaarde was. Ook Mulder Obdam is bij dit proces betrokken en zal in een later stadium overgaan op ProjectPortaal.
Via HeemBouwportaal worden gegevens gemakkelijk en eenduidig gedeeld. Daarbij hebben alle gebruikers 24 uur per dag, 7 dagen per week de juiste en meest actuele informatie beschikbaar. De projectcommunicatie verloopt optimaal, wat de kans op fouten en dus faalkosten vermindert. Andere voordelen zijn de integratie met Outlook/MS Office en de koppeling van het documentmanagementsysteem aan het ERP-systeem, waardoor documenten maar op één plaats hoeven worden ingevoerd, met daaraan gekoppeld automatisch versiebeheer.
Heembouw zal HeemBouwportaal gefaseerd per aannemersvestiging invoeren. Eind 2011 zal het voor alle nieuwe turnkey projecten van Heembouw worden gebruikt.