Politie Drenthe

Maandag 7 maart 2011

Provincie Drenthe, 07-03-2011

Scooterrijder gaat onderuit

HOOGEVEEN - Aan de Tandarts Schipperstraat is zondagochtend een 36-jarige scooterrijder bij een eenzijdig verkeersongeval onderuit gegaan. De man uit Hoogeveen hield aan de glijpartij een hoofdwond en diverse schaafplekken in het gezicht over. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht.

Auto belandt in sloot op A28

BEILEN Een 28-jarige automobiliste uit Meppel kwam zondagmiddag met de schrik vrij na een ongeval met haar auto. Tijdens het inhalen op de A28 nabij Beilen raakte ze met haar linkerwielen in de middenberm. Hierdoor verloor ze de controle over het stuur en belandde op de kop in de rechterberm in een sloot. Ze wist zichzelf te bevrijden en hield aan het ongeval geen verwondingen over.

Ongeval op N34

COEVORDEN Zondagmiddag vond op de N34 nabij Coevorden een ongeval plaats tussen twee autos. Een 33-jarige automobilist uit Enschede, die uit de richting Hardenberg kwam, geraakte op de andere weghelft. Een 73-jarige vrouw en een 74-jarige man uit Nieuw Buinen, die vanuit de richting Coevorden kwamen, konden de tegenligger niet ontwijken. Een ongeval was het gevolg. De man en vrouw uit Nieuw Buinen zijn voor controle naar het ziekenhuis gegaan. Ze hielden gelukkig geen ernstig letsel over aan het ongeval. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Alcohol in het verkeer

NIJEVEEN De politie heeft zondagmiddag aan de Gedeputeerde Dekkerweg in Nijeveen een 44-jarige tractorrijder uit die plaats aangehouden. De man had overduidelijk gedronken en is overgebracht naar het politiebureau. Daar gaf de ademanalyse een uitslag van 1165 ugl. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

GIETEN Zondagavond vond aan de Bonnerdijk een eenzijdig ongeval plaats. Een 32-jarige automobilist uit Gieterveen geraakte met zijn auto tegen 2 bomen waarbij de auto zwaar beschadigd raakte. Hij en zijn 4-jarige dochter hielden geen grote verwondingen over aan het ongeval maar zijn voor controle naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen gebracht. Aangezien de man aangaf te hebben gedronken, is hij aangehouden. In het ziekenhuis is zijn bloed afgenomen voor controle (uitslag nog onbekend). De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

EMMEN - Zondagnacht hield de politie op de Nieuw-Amsterdamseweg in Emmen een 27-jarige automobilist uit Velp aan. De man is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed en overgebracht naar het bureau. De ademanalyse gaf een uitslag van 565 ugl. Met een rijverbod van zes uur is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen bij optocht

BARGER-OOSTERVELD - De politie heeft zondagmiddag twee deelnemers aangehouden tijdens de optocht in Barger-Oosterveld. Twee 22-jarige jongens uit Klazienaveen en Nieuw-Dordrecht reden met een onveilige combinatie in de optocht mee. Ondanks herhaaldelijk verzoek, wilden ze de optocht niet verlaten en reden stapvoets tegen iemand van de organisatie en twee keer tegen een agente aan (waarbij een keer me de spiegel van de auto). Beide slachtoffers hielden geen lichamelijk letsel aan deze daad over. De bewuste wagen was de dag daarvoor ook al uit veiligheidsoverwegingen van de weg geplukt maar werd door de verdachten alsnog meegenomen naar de optocht. De politie heeft uiteindelijk een raampje van de auto ingetikt en de bestuurder en zijn passagier uit de auto gehaald. Hierbij is gebruikgemaakt van pepperspray. Het duo is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hen wordt poging zware mishandeling, openlijke geweldpleging en het negeren van een vordering ten laste gelegd. Ze worden nader verhoord.

Aanhouding heterdaad

EMMEN De politie heeft zondagavond een 25-jarige Emmenaar op heterdaad aangehouden in verband met een inbraak in een bedrijfspand aan de Willem Schoutenstraat. De politie was op weg naar de melding van deze inbraak toen ze op de Jacob Roggeveenstraat de verdachte in het oog kregen. De man in aangehouden en heeft inmiddels bekend.

Koperdiefstal

EMMEN Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag een hoeveelheid koper gestolen bij een bedrijf aan de Phileas Foggstraat. Het gaat om een kabel die naast het pand lag van ongeveer 20 meter lang met een doorsnede van ongeveer 5 á 6 centimeter. De politie doet nader onderzoek. Hebt u informatie neem dan contact op met de politie in Emmen. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Eenzijdig ongeval

WESTDORP Zondagnacht vond er aan de Schoonloerstraat in Westdorp een eenzijdig ongeval plaats. Een 32-jarige bestuurder van een busje uit Hoogersmilde kwam tegen een boom terecht waarna het busje is gaan tollen. Het voertuig kwam uiteindelijk achterstevoren in een droge sloot tot stilstand. De bestuurder en zijn 36-jarige passagier uit Westerbork wisten zelf het voertuig te verlaten en de meldkamer te bellen. Beide mannen zijn met letstel voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nader onderzoek.