CDA


Nieuws
De cijfers en namen voor het CDA
maandag 7 maart 2011

Op maandag 7 maart is officieel de uitslag van de Provinciale Statenverkiezing bekend gemaakt in de Statenzaal van het Provinciehuis. De opkomst voor de verkiezingen in Gelderland is 58,5 procent, dat is bijna 10 procent hoger dan in 2007. Een heel goede opkomst dus.

Het CDA heeft 9 zetels in de komende Statenperiode, daarmee zijn we de derde partij (na de VVD -met 11 zetels- en de PvdA âmet ook 9 zetels). Er is niemand door middel van voorkeursstemmen verkozen, dus de lijst blijft zoals hij is.

Namens het CDA zullen de volgende mensen in de Staten plaatsnemen: Jan Jacob van Dijk (Culemborg), Jan Hutten (Arnhem), Kees van Baak (Nijkerk), Evy van Hemmen-Geerdinck (Druten), Jaap Uenk (Ruurlo), Petra van den Born (Wageningen), Albert Schol (Ede), Herman Koster (Braamt) en Peter van Boheemen (Kesteren).

De bekendmaking van de definitieve uitslag van de verkiezingen voor Provinciale Staten van Gelderland leverde een kleine verschuiving op ten opzichte van de voorlopige uitslag aan het eind van de verkiezingsavond. De VVD blijft de grootste partij met 11 zetels. Bij de verdeling van de restzetels krijgt GroenLinks er een zetel bij en komt op 4. De PvdA, waarmee een lijstverbinding was aangegaan, zakt van 10 naar 9.
Ook de ChristenUnie krijgt er nog een zetel bij en kan op 3 zetels in de komende Statenperiode rekenen. De SP zakt van 6 naar 5.