Gemeente Lansingerland

Testalarm maandag 7 maart 2011
Testalarm

Vandaag 7 maart 2011 test de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond eenmalig het AlarmSMS systeem dat zij enkele jaren geleden in gebruik heeft gesteld.

Alle inwoners van de regio die zich de afgelopen jaren via www.alarmbericht.nl hebben aangemeld voor deze dienst ontvangen op die datum om 12:00 uur -wanneer ook de sirenes worden getest- een gratis SMS-bericht.

Waarom deze test, waarom nu?

Bij de introductie van AlarmSMS in de regio Rotterdam Rijnmond in 2005 is besloten om alleen per SMS te alarmeren wanneer ook de sirenes worden ingezet. Recente ontwikkelingen zoals de brand bij Moerdijk hebben dit inzicht echter gewijzigd, waardoor de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) heeft besloten om AlarmSMS vanaf nu ook in te zetten bij minder ernstige incidenten, dus ook wanneer de sirenes niet worden ingezet.

De test op 7 maart is om eenmalig alle aangesloten abonnees hierop te attenderen.

Waarom heb ik een AlarmSMS ontvangen?

Indien u op 7 maart rond 12:00 uur een AlarmSMS test hebt ontvangen, betekent dit dat uw 06-nummer in de periode tussen begin 2005 en 7 maart 2011 is aangemeld voor deze dienst met een postcode binnen een van de gemeenten van de regio Rotterdam Rijnmond. Het is mogelijk dat u zich niet zelf hebt aangemeld, maar dat de vorige âeigenaarâ van uw 06-nummer zich had aangemeld, en nooit meer heeft afgemeld. Mocht dit het geval zijn, dan kunt u de dienst eenvoudig uitzetten. Zie hiervoor de navolgende uitleg.

Wat moet ik doen om mijn gegevens te wijzigen of mij af te melden?

Indien uw gegevens sinds uw aanmelding zijn gewijzigd (bijvoorbeeld de postcode(s) waarvoor u wilt worden gealarmeerd), dan kunt u dit eenvoudig wijzigen door met uw 06-nummer en wachtwoord in te loggen op de Home pagina van www.alarmbericht.nl, rechts onderaan de pagina. Indien u uw wachtwoord niet (meer) weet, vindt u hier ook de instructie om een nieuw wachtwoord aan te vragen.

Indien u zich helemaal voor AlarmSMS wilt afmelden stuurt u vanaf het 06-nummer waarop u het testbericht hebt ontvangen een SMS-bericht met de tekst alarm uit naar het nummer 3111. U ontvangt dan een bevestiging en daarna geen AlarmSMS berichten meer. Meer informatie hierover vindt u ook op de website www.alarmbericht.nl.

Hoe vaak zal ik in de toekomst berichten ontvangen?

Het is lastig om vooraf aan te geven of en hoe vaak u zult worden gealarmeerd via SMS. Dit zal alleen gebeuren indien zich in de directe omgeving van de door u opgegeven postcodegebieden een incident voordoet waarover de autoriteiten u willen alarmeren of informeren.

De berichten worden echter altijd verstuurd onder auspiciën en op kosten van de daartoe gerechtigde (overheids-)instantie. Deze alarmberichten zijn voor de ontvanger dan ook altijd gratis.