Watersportverbond - KNWV

Mooie zeildag voor Goofies-zeilrace van maart

maandag 7 maart 2011

Bij de start van de Goofies zeilrace van maart leek het er even op dat de Goofen bij de race van februari alle beschikbare wind hadden gebruikt. Woei het toen naar de smaak van de meeste zeilers veel te hard, nu was er bij de start weinig tot geen wind. Na een moeizame start werd het echter alsnog een mooie zeildag.

Goofies 2009 Omdat er wel wind werd verwacht hadden de Goofen de wedstrijd al een uur uitgesteld. De wind bleek echter meer tijd nodig te hebben om de Oosterschelde te bereiken. Er stond bij de start van boten nog zo weinig wind dat alleen de grote boten voldoende snelheid konden maken om goed over de startlijn te komen. Even na de start van de laatste groep kwam de beloofde wind.

De schippers die er voor hadden gekozen naar de overkant van het vaarwater te gaan kregen daar een geweldig voordeel. De 'nieuwe' wind kwam daar het eerst zodat ze afstand konden nemen tot de rest van de vloot. Toen er eenmaal wind was werd het voor de 65 deelnemers alsnog een mooie, droge zeildag met goede wind. De zeilers die een kruisrak wilden werden goed bediend. Voor de meeste zeilers waren er drie kruisrakken en twee mooie spinakker-rakken.

Spanning in ORC 2 t/m 5
Met nog één wedstrijd te gaan komt er ook meer duidelijkheid over de mogelijkheden in het eindklassement. Bij ORC 1 heeft de CHECKMATE van Peter de Ridder uit Gorkum de winst al vast in handen. Bij Ongemeten groter dan 10 meter kan Bert Jansen uit Berchem (B) met de PRINCE DE PETARCQ de winst niet meer ontgaan. Zijn concurrent de BOLDERIK van Wim Driessens uit Aardenburg kon door mast schade niet meedoen en vormt daardoor geen bedreiging meer.

Ook bij de Ongemeten kleiner dan 10 meter zijn de kaarten geschut: Mark van Driel uit Rhoon met de FAMOUS GULL is daar vrijwel zeker winnaar. Bij de ORC 2 t/m 5 klasse is de situatie nog ontzettend spannend. Zowel Bas Dijkhuizen uit Kamperland met de ELYXIR als Johan Bol uit Goes met de ABOEN kunnen nog winnaar worden.

Nu staat de ELYXIR nog één punt voor op de ABOEN. Na de volgende wedstrijd mogen de deelnemers de slechtste race aftrekken. Omdat Johan Bol één race veel slechter heeft gevaren mag hij meer punten
aftrekken. Het komt dus op de uitslag van de laatste race aan.

De resultaten:
ORC 1/IRC 1
In de ORC 1 won Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE voor AQUAMOTIONS van Lennard van Oeveren uit Heinkenszand en Frans de Vries Lentsch uit Rotterdam met de STORTEMELK die derde werd.
Ook bij IRC 1 won Peter de Ridder uit Gorkum met de CHECKMATE. Tweede werd Thomas Goossens uit Mechelen met de CEDO NULLI voor AQUAMOTIONS van Lennard van Oeveren uit Heinkenszand die bij IRC derde werd.

ORC 2 t/m 5 en IRC 2 t/m 5
ORC 2/5 In deze klasse werd Kees Meijer uit Waalre met de SWICH winnaar voor Johan Bol uit Goes met de ABOEN. Derde werd Evert van de Zande uit Zierikzee met de ANNE MAZURKA.

In IRC 2 werd Johan Bol uit Goes met de ABOEN 1e voor de SHARK van C van den Haute uit Schilde (B) en TONTIN van Leen Ronsijn uit Nieuwpoort (B) die derde werd.
Â
Ongemeten groter dan 10 meter
De overwinning was voor de PLAYSTATION 4 van Luc Feremans uit Schilde (B) voor CROSSROADS van Andries Wams uit Wolphaartsdijk en de ACHIROE van Katrien Claessens uit Brasschaat (B) die derde werd.

Ongemeten kleiner dan 10 meter
De overwinning ging naar de AXIE van J van Eerten uit Kortegene voor de AVANTIE van Jaques van Diest uit Brasschaat (B) en de FAST ONE van Guy Clappaert uit Zele (B) die derde werd.

* Uitslag Goofies Maart 2011

* Tussenstand Winterwedstrijden Goofie 2010/2011