Politie Groningen

Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan overval

Zuidwolde, 07-03-2011 o Het tv-programma Opsporing Verzocht besteedt dinsdagavond aandacht aan een overval in het Groningse Zuidwolde. De overval in de woning aan de Van Berumstraat vond dinsdagavond 7 december plaats.

Wat is er gebeurd?
Twee gemaskerde mannen drongen die avond de woning in Zuidwolde binnen. Het slachtoffer werd in zijn woning met vuurwapens bedreigd. Hij moest met de verdachten mee naar Groningen en werd daar gedwongen te pinnen. Na de pintrasactie werd het slachtoffer teruggebracht naar zijn woning en werd hij opgesloten. Later die avond, tegen middernacht, is er geprobeerd te pinnen bij een pinautomaat in het Noord-Hollandse Zwaag.

Uitzendingen
Opsporing Verzocht is dinsdag 8 maart te zien om 21.50 uur op Nederland
1. De herhaling wordt woensdag 9 maart uitgezonden rond 11.15 uur. Ook RTV Noord Holland besteedt aandacht aan de overval. Zij laten de beelden van de pinner in Zwaag zien in hun regionaal
opsporingsprogramma Ter Plaatse. De overval wordt behandeld in de uitzending van woensdagavond 9 maart om 17.30 uur. dit programma wordt die avond ierder uur herhaald.

Informatie

De politie is bezig met het onderzoek en wil graag in contact komen met iedereen die meer kan vertellen over deze overval en over de pinacties in Groningen en Zwaag. Tips kunnen worden doorgegeven aan de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem dan kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Eerdere berichtgeving is hier te vinden.