Asman geeft voorproefje in Cafe The Saloon in Assen


.

Assen, 20110307 -- De Drentse Nederpopband Asman uit Assen geeft op zaterdag 12 maart een gratis concert in Café The Saloon in Assen. De band werd onlangs genomineerd voor de Cultuurprijs van Kunst en Cultuur Drenthe en heeft een druk jaar voor de boeg. De band duikt binnenkort de studio in voor het opnemen van een nieuw album. Dit gebeurt onder leiding van Sytse Broersma (van de Kast, componist 'Nije Dei'). Dit cd zal nog voor de zomer het levenslicht zien en wordt een hele frisse popplaat waar volgens Sytse en de band zeker een aantal hitsingles op zullen staan.

Verder liggen er, zoals vorig jaar met het Noordpoolorkest, een aantal samenwerkingen met diverse orkesten in het verschiet. Zo zal de band binnenkort samenspelen met de Martini Brassband uit Groningen en eind dit jaar met de Blue Note Bigband uit Assen. Ook is de Asman dit jaar te zien op het Bevrijdingsfestival in Assen.

Voor degenen die willen zien wat de band momenteel in huis heeft, en natuurlijk willen kennismaken met de nieuwe drummer Gertjan Baas, organiseert de band samen met The Saloon dit exclusieve concert. De band zal deze avond veel nieuwe nummers laten horen, maar het oude werk, en vooral de hitsingle 'Altijd Zin' zal natuurlijk ook niet worden vergeten.

Het concert begint omstreeks 23.00, maar wees op tijd, want het aantal plaatsen is beperkt.





Ingezonden persbericht