Gemeente Meppel


Vervolg wegverbreding A28 Zwolle - Meppel

22-02-2011 -

Persbericht Rijkswaterstaat: Vervolg werkzaamheden op IJsselbrug tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Zwolle Zuid (18). Grote hinder verwacht vanaf 8 maart tot eind april.

Rijkswaterstaat werkt aan de capaciteitsuitbreiding op de A28 Zwolle - Meppel. Hier wordt de weg verbreedt met een extra rijstrook in beide richtingen. Volgens planning is dit project in mei 2011 gereed. Voordat het zover is, werkt Rijkswaterstaat vanaf 8 maart tot eind april verder op de IJsselbrug tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Zwolle Zuid (18). Doorgaand verkeer op de A28 in beide richtingen tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Zwolle Zuid (18) en in het bijzonder verkeer dat gebruik wil maken van de aansluiting Zwolle Zuid (18 Spoolderplein), krijgt te maken met grote verkeershinder. Houd rekening met een langere reistijd !

De IJsselbrug wordt heringericht om de verbreding van de A28 ook op de IJsselbrug mogelijk te maken. Daarnaast wordt het asfalt vervangen door stiller asfalt, geluidsschermen geplaatst en voegovergangen vervangen. De verwachting is dat eind april de werkzaamheden gereed zijn.

In mei 2011 is de capaciteitsuitbreiding op het traject A28 Zwolle- Meppel volgens planning klaar en krijgt het verkeer de beschikking over een extra rijstrook in beide richtingen.

Verkeershinder
Tijdens de werkzaamheden op de IJsselbrug blijven overdag in beide richtingen drie rijstroken (net als nu) voor het verkeer beschikbaar. Wel zijn deze rijstroken verschoven en versmald en geldt een lagere maximumsnelheid.

Doorgaand verkeer op de A28 in beide richtingen tussen knooppunt Hattemerbroek en de aansluiting Zwolle Zuid (18) en in het bijzonder verkeer dat gebruik wil maken van de aansluiting Zwolle Zuid (18 Spoolderplein), krijgt tussen 8 maart en eind april te maken met grote verkeershinder. De verwachting is dat dit tussen de 10 en 30 minuten extra reistijd betekent. In geval van extreme omstandigheden (weer, incident) kan dit oplopen. Weggebruikers wordt aangeraden zich voor te bereiden en rekening te houden met extra reistijd.

Alternatieve mogelijkheden
Rijkswaterstaat biedt weggebruikers van maandag 7 maart tot en met vrijdag 15 april op werkdagen het A28 van A naar Beter-kaartje aan. Met dit treinkaartje kunnen weggebruikers tijdens de werkzaamheden goedkoper met de trein reizen.

Deze kaartjes zijn van 7 maart tot en met 15 april te koop via de NS-kaartjesautomaten onder de knop `acties/evenementen'. Het kaartje is bruikbaar voor de trajecten Zwolle - Harderwijk v.v. en Zwolle - Kampen v.v. (beide trajecten inclusief alle tussenliggende stations). De prijs voor een dagretour bedraagt IE 2,50 per persoon.

Daarnaast adviseert Rijkswaterstaat de weggebruikers van noord naar zuid Nederland vv tijdens deze werkzaamheden gebruik te maken van bovenregionale omleidingsroutes.

Knelpunten aanpakken
Het project A28 Zwolle - Meppel is onderdeel van het programma Spoedaanpak Wegen. Rijkswaterstaat pakt dertig hardnekkige knelpunten op de weg versneld aan om de doorstroming te verbeteren en de reistijd betrouwbaarder te maken. De Spoedaanpak kenmerkt zich door eenvoudigere en snellere procedures, uiteraard met behoud van inspraakrecht van betrokkenen. Bij de dertig Spoedaanpakprojecten is uiterlijk in mei 2011 de schop in de grond en tien daarvan zijn uiterlijk in mei 2011 afgerond. Inmiddels is bij 25 projecten de schop de grond ingegaan. Zes trajecten zijn al geopend.

Meer informatie
Zie www.rijkswaterstaat.nl/A28Zwolle-Meppel voor informatie over het project of op www.vananaarbeter.nl voor reisinformatie.