Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Informatieavond basisschool Open venster

8 maart om 19.30 uur

Op dinsdag 8 maart organiseert de deelgemeente een informatiebijeenkomst over de stedenbouwkundige randvoorwaarden voor de nieuwbouw van basisschool Open Venster. De avond wordt gehouden in het LCC aan de Menanderstraat 89-90 en begint om 19.30 uur.

Randvoorwaarden
De basisschool Open Venster wordt verplaatst van de huidige locatie in het Spinozapark naar de locatie van de voormalige Japanse School op de hoek Catullusweg/Pascalweg. De Japanse school wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Hiervoor zijn stedenbouwkundige randvoorwaarden opgesteld. Hierin staan de uitgangspunten, zoals omvang, hoogte en rooilijnen waaraan het bouwplan voor de nieuwe school getoetst wordt. Deze randvoorwaarden worden door het dagelijks bestuur van de deelgemeente IJsselmonde vastgesteld. Tijdens de bijeenkomst kunnen bewoners en belanghebbenden reageren op de concept randvoorwaarden. Deze reacties worden meegenomen in de besluitvorming van het dagelijks bestuur. Ook krijgt u informatie over de planning en procedures die gevolgd worden voor het bestemmingsplan en het bouwplan.

In de nieuwe basisschool is ruimte voor naschoolse activiteiten, buitenschoolse opvang, gymzaal, drie schoolpleinen, fietsenstallingen en op eigen terrein elf parkeerplaatsen. De mogelijkheid van een kiss&ride zone wordt onderzocht.