Gemeente Nieuwegein

woensdag, 2 maart 2011

De eerste spouwmuur binnen het project Nieuwegein EURnergiek wordt door wethouder Hans Reusch op dinsdag 8 maart geisoleerd. Nieuwegein EURnergiek is voor particuliere woningeigenaars en Verenigingen van Eigenaars die geïnteresseerd zijn in meer wooncomfort met minder lasten. Om 14.30 uur maakt wethouder Reusch van de woning aan de Limperslaan 2 een comfortabeler en energiezuiniger woning met meer toekomstwaarde. U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

De isolatie van de spouwmuren wordt uitgevoerd door Isolatienet. Isolatienet is één van de tien uitvoerende bedrijven die meewerken aan Nieuwegein EURnergiek.
Na de woning aan de Limperslaan, worden er in de opvolgende weken meer woningen van spouw- en vloerisolatie voorzien.

Nieuwegein EURnergiek

Nieuwegein EURnergiek is voor particuliere woningeigenaars en Verenigingen van Eigenaars die geïnteresseerd zijn in meer wooncomfort met minder lasten. Sinds de start in juni 2010 hebben zich ongeveer 180 Nieuwegeiners aangemeld voor het project. Geïnteresseerden uit heel Nieuwegein konden zich aanmelden, maar het project richt zich vooral op Jutphaas-Wijkersloot. Ruim 70% van de deelnemers is dan ook afkomstig uit deze wijk, zij werken samen aan een verduurzaming van Jutphaas-Wijkersloot.

Deelnemers aan het project krijgen zoveel mogelijk gratis advies en ondersteuning bij het kiezen en uitvoeren van comfortverbeterende en energiebesparende maatregelen aan hun woning: bij het kiezen van de juiste maatregelen, bij het aanvragen van subsidies, bij het aanvragen en beoordelen van offertes en bij het realiseren van hun energiezuinigere woning. Uiteraard maken deelnemers zelf de keuzes.

Aanmelden voor een gratis energieadvies is nu niet meer mogelijk. De komende maanden gaan de woningeigenaars de gekozen maatregelen (laten) uitvoeren. Het project eindigt 1 juni 2011. Daarna wordt gekeken of het project voortgezet kan worden in de rest van Nieuwegein.

Meer informatie is te vinden op www.nieuwegein.nl/nieuwegeinenergiek.

Nieuwegein EURnergiek is een initiatief van de gemeente Nieuwegein en de adviesbureaus De Groene Werf en Move2Green en wordt financieel ondersteund door de provincie Utrecht. Particuliere woningeigenaars en Verenigingen van Eigenaars die meedoen met Nieuwegein EURnergiek dragen bij aan het klimaatbeleid van de gemeente Nieuwegein.