Gemeente Oldambt


Denk en praat mee over het centrum van Winschoten

Inloopbijeenkomst in de Marktpleinkerk

De gemeente Oldambt nodigt ondernemers en geïnteresseerden uit om op 8 maart tussen 17.00 uur en 20.00 uur een kijkje te komen nemen in de Marktpleinkerk in Winschoten. Hier wordt de aanzet voor de centrumvisie, zoals deze er nu ligt voor Winschoten, gepresenteerd.

Rondje Winschoten
Als u nu door Winschoten loopt kan het zijn dat u denkt: `dit kan anders, wellicht beter'. In het centrum van Winschoten staan talrijke mooie panden, het is een stad met historie en er ligt een toekomst waarin onder andere toerisme en recreatie een centrale rol zal vervullen.
Om `bij te kunnen blijven', zal Winschoten moeten meebewegen met de trends die zich voordoen.

Trends
Automatisering en globalisering zorgen ervoor dat de wereld om ons heen verandert. Automatisering maakt het mogelijk om in principe overal te werken, globalisering zorgt ervoor dat grenzen geen belemmering meer vormen en dat Nederland moet worden gezien in de context van de landen daaromheen. Internationalisering zorgt voor meer smaken en flexibiliteit. Internetwinkelen zorgt voor een ander soort winkels, denk daarbij aan winkels waar je slechts kunt kijken om vervolgens via internet je artikelen te bestellen. Winkelen gaat meer toe naar funshoppen. Kortom er is veel in beweging. Om goed uitgerust te zijn voor de toekomst heeft de gemeente Oldambt een visie voor het centrum van Winschoten in de maak die zij graag met geïnteresseerden wil delen.

Inspraak
Om inwoners de gelegenheid te bieden te reageren op de plannen zoals deze er nu liggen is deze inloopbijeenkomst georganiseerd. De opening zal rond 17.00 uur gebeuren door wethouder Klaas van Leeuwen (economische zaken) en Bé Zwiers (ruimtelijk beleid). Aansluitend zullen gemeente-ambtenaren bij enkele presentaties staan om uitleg te geven over de plannen en om van u te horen van u ervan vindt. Deze opmerkingen zullen worden meegenomen in het uiteindelijke visiedocument.

Gemeente Oldambt, 4 maart 2011