Politie Gelderland-Zuid

Ruim 800 blaastesten bij controles

Ooij/Kekerdom/Beek e.o., 08-03-2011 o Net als de afgelopen dagen rond Carnaval heeft het team Verkeershandhaving ook maandagavond volop op alcoholgebruik in het verkeer gecontroleerd. Vooraf had de politie feestvierders, onder andere via deze site en Twitter, gewaarschuwd om een BOB te regelen.

De alcoholcontroles gingen rond half 3 van start en duurden tot ongeveer 23.00 uur 's avonds. Politieagenten hielden rijdende controles rond festiviteiten in Leuth, Ooij, Millingen aan de Rijn, Beek-Ubbergen en Kekerdom. In totaal 817 bestuurders werkten mee aan een blaastest.

Zeven personen bliezen bij de voorselectie op straat een zodanige uitslag dat ze mee moesten naar de alcoholbus voor een ademanalyse. Zes bestuurders bliezen uiteindelijk boven de wettelijk strafbare limiet en kregen een proces-verbaal. Onder hen vijf beginnende bestuurders; van twee is vanwege de hoge uitslag direct het rijbewijs ingevorderd. Eén automobilist bleek al twee keer eerder aangehouden voor rijden onder invloed. Er gaat een mededeling naar het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen voor een onderzoek naar zijn rijgeschiktheid en rijvaardigheid.

Lees voor meer informatie ook de eerdere berichtgeving over de alcoholcontroles rondom Carnaval. Ook dinsdag zal de politie in de regio Gelderland-Zuid controleren op alcohol.
(08)

Laatst gewijzigd 08-03-2011 9:52 | © Regio Gelderland-Zuid |