Gemeente Lingewaard


Woningbouw De Poel en Sportpark Muyland krijgen een vervolg

De gemeenteraad heeft donderdag 24 februari 2011 een besluit genomen om het financiële tekort op te lossen, dat is ontstaan in de plannen voor de woningbouw op het sportcomplex De Poel en het nieuw te realiseren sportpark op de locatie Muyland in Angeren.

Wethouder Frans Schut is verheugd met het genomen besluit. Het tekort van 1,8 miljoen kan daardoor ondermeer gedekt worden uit de opbrengsten van de extra te realiseren 16 woningbouwkavels in plan Muyland. Dat maakt het mogelijk om nu met volle kracht te werken aan de realisatie van het nieuwe sportpark en de woningbouw op De nieuwe Poel

Toch wordt het aldus Frans Schut - nog een tijdrovende klus omdat er nog wel een aantal stappen dienen te worden gezet. Allereerst zal de gemeente afspraken gaan maken met de beoogd ontwikkelaar voor de plannen, zijnde Bouwfonds. Tegelijkertijd zal de globale schets van de plannen verder worden uitgewerkt en worden besproken met de direct betrokkenen in de omgeving (o.a. bewoners en sportverenigingen). Vervolgens zullen de plannen na het overleg officieel in procedure worden gebracht voor besluitvorming door o.a. de gemeenteraad.

Een en ander betekent dat - naar verwachting - voorlopig nog ca. 2 jaar voorbereiding en proceduretijd noodzakelijk is, alvorens een start kan worden gemaakt met de realisatie van het nieuwe sportpark. Na de verplaatsing van het sportpark kan een begin worden gemaakt met de realisatie van de woningbouw.

Op de hierbij geplaatste globale schetstekening is te zien waar sportpark en de extra nieuw te bouwen woningen staan gepland.

download tekening