Gemeente Lingewaard


Twee scholen begeleid bij gymlessen

In de gemeente Lingewaard hebben twee basisscholen het traject BIOS (Bewegen in Onderwijs en Sport) afgerond. Hierbij zijn leerkrachten begeleid bij de invulling van de gymles. BIOS is een project van de Gelderse Sport Federatie en is gefinancierd door de Breedtesport en de deelnemende scholen. Momenteel worden nog twee scholen begeleid en kunnen scholen zich aanmelden voor een nieuw traject in schooljaar
2011-2012.

Bij de Marang in Angeren en Pius X in Bemmel is BIOS succesvol afgerond. De leerkrachten zijn erg tevreden en gaan met veel enthousiasme door met de methode. Bij de evaluatie gaven de leerkrachten aan dat BIOS zorgt dat alle kinderen in beweging zijn. Door in kleine groepjes te werken zijn er nauwelijks wachttijden. Ook is er veel variatie in de lessen en onderdelen. Een leerkracht van de Marang: Ik vind het fijn dat we nu met de hele school één methode gebruiken. Doordat alles klaar staat en ik slechts een klein beetje moet ombouwen, kan ik snel met de kinderen aan de slag.

De BIOS-methode
Bij de BIOS-methode wordt de groepsleerkracht tijdens de eigen gymles individueel begeleid door een BIOS-consulent. Dit is een gediplomeerd vakleerkracht bewegingsonderwijs die vanuit de Gelderse Sport Federatie wordt ingezet. De vakleerkracht zorgt voor een stuk deskundigheidsbevordering van de groepsleerkracht. De methode omvat een vaste lessenreeks waarin alle kerndoelen van het bewegingsonderwijs terugkomen.

Meer scholen
Tot het einde van dit schooljaar worden leerkrachten van De Tichelaar in Gendt en De Zilverzwaan in Huissen begeleid. Daarnaast is er voor scholen de mogelijkheid om zich aan te melden voor een nieuw traject in schooljaar 2011-2012. De Breedtesport heeft de scholen met een brief geïnformeerd en zal wederom financieel bijdragen. Naast de kwaliteit van het bewegingsonderwijs wil de Breedtesport tevens het gebruik van het schoolplein als sport- en speelplek stimuleren. Ook hiervoor is een aanbod naar de scholen gestuurd waarin de Breedtesport een financiële bijdrage levert.

Klik hier voor meer informatie over deze en andere projecten van Breedtesport.
Zie het origineel
Ook kunt u contact opnemen via telefoonnummer 026 326 02 50 of per e-mail: breedtesport@lingewaard.nl.

Geplaatst 8 maart 2011