Gemeente Oldebroek


Besluiten en Plannen uit het gemeentenieuws van dinsdag 8 maart 2011

INGEDIENDE AANVRAGEN VOOR EEN OMGEVINGSVERGUNNING

Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij de volgende aanvragen voor een omgevingsvergunning hebben ontvangen voor het:
-slopen van een afgebrand winkelpand, Zuiderzeestraatweg 145 in Oldebroek (269201100425 - 25 februari 2011);
-slopen van twee bijgebouwen en het oprichten van één bijgebouw, Ottenweg 14 in Oldebroek (269201100428 - 25 februari 2011);
-plaatsen van een dakkapel, Ribesstraat 20 in Wezep (269201100452 - 1 maart 2011);
-kappen van 4 eiken, 2 esdoorns, 2 beuken en 1 berk, Oostendorperstraatweg 41 in Oosterwolde (269201100465 - 1 maart 2011).

Het dossiernummer en de datum van binnenkomst staan tussen haakjes achter de aanvraag vermeld. Deze bekendmaking is bedoeld als informatie over de nog te behandelen aanvragen. Be­langhebbenden worden hiermee in de gelegenheid gesteld kennis te nemen van de inhoud van de aanvragen. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

VERGUNNINGEN

(besluiten waartegen bezwaar mogelijk is)


*van college B en W

KENNISGEVING BESCHIKKING WET ALGEMENE BEPALINGEN OMGEVINGSRECHT - REGULIERE VOORBEREIDINGSPROCEDURE

OMGEVINGVERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat zij de volgende omgevingsvergunningen, hebben verleend voor het:
-oprichten van een loods en het aanleggen van een uitweg, Elzenweg 7 in Oldebroek (269201100012 - 25 februari 2011);
-oprichten van 8 woningen (twee onder één kap) op het adres Noordsingel 94 t/m 108 (even) in Wezep (269201002799 - 25 februari 2011);
-oprichten van 8 rijenwoningen, Colijnhof 1 t/m 15 (oneven) in Wezep (269201002800 - 25 februari 2011);
-plaatsen van een bijgebouw, Zuiderzeestraatweg 404A in Wezep (269201100137 - 28 februari 2011);
-kappen van twee berken, één abies en twee coniferen, Noorderbrink nabij 24 in Noordeinde (269201100240 - 28 februari 2011);
-kappen/rooien van bomen, slopen van de bestaande woning en het oprichten van een nieuwe woning, Zuiderzeestraatweg 416 in Wezep (269201002759 - 2 maart 2011).

Het dossiernummer en de datum van verzending staan tussen haakjes achter de aanvraag/melding vermeld. Voor meer informatie kunt u, op werkdagen tijdens openingsuren, contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Belanghebbenden kunnen op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen 6 weken na genoemde datum tegen dit besluit bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet uw naam en adres bevatten, duidelijk maken tegen welk besluit u bezwaar maakt en gemotiveerd, gedateerd en ondertekend zijn. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Oldebroek, postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. In afwachting van een beslissing op het bezwaarschrift kan schorsing van het besluit of een andere voorlopige voorziening worden gevraagd bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, postbus 205, 7200 AE te Zutphen. Daarvoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd.

VERKEERSBESLUIT
Het college van Burgemeester en wethouders heeft besloten om aan Container- en transportbedrijf Van Werven BV, Verlengde Looweg 7, Oldebroek, ontheffing te verlenen voor het negeren van het eenrichtingverkeer-regime in de Houthakkersweg in Wezep ten behoeve van het inzamelen van GFT, papier en restafval in de gemeente Oldebroek. De ontheffing geldt voor vijf voertuigen die bij het inzamelen worden gebruikt. Dit verkeersbesluit ligt ter inzage van woensdag 9 maart tot en met dinsdag 19 april 2011 in zowel het gemeentehuis in Oldebroek als het Dorpskantoor in Wezep.

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan iedere belanghebbende tegen bovengenoemde besluiten binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager is toegezonden of anderszins bekend is gemaakt, een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit heeft genomen. Het indienen van een bezwaar schorst de werking niet. Een voorlopige voorziening kan gevraagd worden bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank Zutphen, sector bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE, Zutphen. Hiervoor is in het algemeen griffierecht verschuldigd. Voor meer inlichtingen hierover: telefoon (0525) 638 200 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638 200 end_of_the_skype_highlighting.

WET MILIEUBEHEER
BEKENDMAKING MELDING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken, ingevolge artikel 8.41, vierde lid van de Wet milieubeheer en artikel 6.1 van het Inrichtingen- en vergunningenbesluit milieubeheer, bekend dat zij een melding hebben ontvangen vanvoor

1.Autoservice Fikse Zuiderzeestraatweg 231 8096 BJ Oldebroek Showroom gesloopt en plaatsen wasplaats

2.Fruittuin Verbeek
Vierhuizenweg 5A 8096 RP Oldebroek
Plaatsen geheel nieuw pand
De melding onder 1 is ingevolge het Besluit algemene regels inrichtingen milieubeheer. De melding onder 2 is ingevolge het Besluit landbouw milieubeheer. De stukken die betrekking hebben op bovengenoemde meldingen liggen van 9 maart 2011 tot en met 22 maart 2011 ter inzage: a.in het gemeentehuis en het dorpskantoor op werkdagen tijdens openingstijden; b.in het gemeentehuis na telefonische afspraak op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur gedurende de genoemde termijn van tervisielegging. Voor afspraken en informatie kunt u contact opnemen met de heer C. van der Graaf of de heer T. Ploeger, tel. (0525) 638333 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638333 end_of_the_skype_highlighting.

BEKENDMAKING DEFINITIEVE VERGUNNING
Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend dat een milieuvergunning, onder het stellen van voorschriften om mogelijk nadelige gevolgen voor het milieu vanwege de inrichting tegen te gaan, is verleend aanvoor
E. Evink
Kleine Woldweg 10
te Oosterwoldeeen nieuwe de gehele inrichting omvattende vergunning voor een veehouderij De vergunning ligt van 9 maart 2011 tot en met 19 april 2011 ter inzage: a.in het gemeentehuis en het dorpskantoor op werkdagen tijdens openingstijden; b.in het gemeentehuis na telefonische afspraak op woensdagen van 17.00 tot 20.00 uur gedurende de genoemde termijn van tervisielegging. Tegen de verleende milieuvergunning kan van 9 maart 2011 tot en met 19 april 2010 beroep worden ingesteld door:
-de aanvrager;

-degene die zienswijzen heeft ingebracht tegen het ontwerp van het besluit;
-de betrokken adviseurs;

-degene die zienswijzen heeft tegen wijzigingen die bij het nemen van het besluit ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;
-belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit. Een eventueel beroepschrift moet in tweevoud worden gericht en verzonden aan de Afdeling bestuurs­rechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Indien tegen de beschikking beroep wordt ingesteld kan overeenkomstig de Wet op de Raad van State bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek worden gedaan tot schorsing van de beschikking dan wel tot het treffen van een voorlopige voor­ziening. Voor afspraken en informatie kunt u contact opnemen met de heer C. van der Graaf of mevrouw A. Groote Stroek, tel (0525) 638333 begin_of_the_skype_highlighting (0525) 638333 end_of_the_skype_highlighting.

INSPRAAK GEBIEDSPLAN
ZOEKZONES LANDSCHAPPELIJKE VERSTERKING EN GROENE WIGGEN Burgemeester en wethouders van Oldebroek maken bekend, dat met ingang woensdag 9 maart 2011 gedurende 6 weken het ontwerp van het gebiedsplan zoekzones landschappelijke versterking en groene wiggen ter inzage ligt voor inspraak.

Plangebied
Het gebiedsplan heeft betrekking op de zoekzones landschappelijke versterking en de groene wig gelegen in onze gemeente, zoals deze zijn opgenomen in de provinciale structuurvisie (streekplan).

Zoekzones landschappelijke versterking
In Oldebroek zijn vier gebieden aangewezen als zoekzone landschappelijke versterking: het gebied nabij Oosterwolde globaal begrensd door de Oostendorperstraatweg, Winterdijk en GrooteWoldweg, het gebied in de omgeving van de Portsweg, het gebied globaal begrensd door Bovenmolenweg-de Hoogte-Ottenweg en het gebied Stuivezand globaal gelegen tussen de Harm Aartsweg en Broekeroordsweg.

De zoekzones landschappelijke versterking betreffen gebieden in het buitengebied waar vrij veel bebouwing aanwezig is. Het gebiedsplan geeft aan waar en op welke wijze het landschap kan worden versterkt, waar nieuwe landgoederen of nieuwe erven kunnen worden ontwikkeld en in welke zones incidenteel en op beperkte schaal woningen kunnen worden gebouwd. Voorwaarde is dat dit ook in financiële zin bijdraagt aan de landschappelijke versterking (zgn rood voor groen ontwikkelingen). Hiervoor zijn spelregels opgesteld.

Groene wig
Het gebied globaal gelegen tussen de kernen 't Loo en 't Harde is aangewezen als groene wig. In de groene wig wordt naast de primaire functie landbouw het behoud en versterking van landschap en natuur voorgestaan. Het doel is het realiseren van een landschappelijke en ecologische inrichting, waarbij ongewenste ruimtelijke ontwikkelingen worden tegen gegaan en ontstening wordt gestimuleerd. Tevens worden indicatieve locaties of zoekgebieden voor nieuwe landgoederen en zones voor de ontwikkeling van nieuw bos in beeld gebracht.

Lange termijn visie
Het gebiedsplan vormt een visie voor de langere termijn en dient als toetsingskader voor landschappelijke en/of ruimtelijke planinitiatieven van particulieren, overheden of andere instellingen. Tevens is het een ruimtelijk kader voor nieuwe bestemmingsplannen voor het buitengebied. Deze visie krijgt een verankering in het nog op te stellen ruimtelijke structuurvisie.

Klankbordgroep
Het gebiedsplan is in samenwerking met een klankbordgroep voorbereid. In deze klankbordgroep hebben verschillende organisaties uit Oldebroek, gebiedsbewoners en het waterschap meegewerkt aan de totstandkoming van dit plan. Het gebiedsplan heeft een intergemeentelijk karakter en bevat ook een deel van het buitengebied van de gemeente Elburg. Dit deel van het gebiedsplan behoort tot de bevoegdheid en verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur van Elburg. Door de nauwe samenwerking tussen beide gemeenten is een integraal gebiedsplan tot stand gekomen voor de bovenlokale landschappelijke structuur.

Inspraak
Het ontwerp-gebiedsplan ligt gedurende de genoemde termijn voor een ieder in het gemeentehuis van Oldebroek ter inzage tijdens kantooruren. Het ontwerpplan kan gedurende de genoemde termijn ook worden geraadpleegd via de gemeentelijke website (www.oldebroek.nl/wonen/regelgeving/Gebiedsplan zoekzones landschappelijke versterking en groene wiggen)

Tijdens de inspraaktermijn kunnen belanghebbenden en ingezetenen van de gemeente naar keuze schriftelijk of mondeling een inspraakreactie indienen over de ontwerpnota. Schriftelijke reacties dienen te worden gericht aan de raad van de gemeente Oldebroek, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, Postbus 2, 8096 ZG Oldebroek. Mondelinge reacties kunnen naar voren worden gebracht op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur aan de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis te Oldebroek. Indien men buiten de openingstijden (tijdens de kantooruren) een mondelinge reactie wil geven, dan kan contact worden opgenomen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 0525-638333 begin_of_the_skype_highlighting 0525-638333 end_of_the_skype_highlighting.

BELEIDSNOTA
VOOR- EN VROEGSCHOOLSE EDUCATIE 2011-2014
In de collegevergadering van 1 maart 2011 heeft het college van burgemeester en wethouders de concept beleidsnota Voor- en Vroegschoolse Educatie 2011-2014 voorlopig vastgesteld. De nota ligt vanaf 8 maart 2011 ter inzage.
Iedereen in de gemeente die een belang heeft bij deze verordening kan zijn of haar zienswijze schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan tot uiterlijk 6 april 2011. U kunt uw zienswijze ook mondeling indienen. Dit kan tijdens de openingstijden van het gemeentehuis. U moet hiervoor een afspraak maken met dhr. J. Hordijk van de afdeling Samenleving, telefoon (0525)638 200 begin_of_the_skype_highlighting (0525)638 200 end_of_the_skype_highlighting. De verordening ligt tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis in Oldebroek en het Dorpskantoor in Wezep.