Gemeente Enschede

Start sloop Snuverink Twepacompex aan Hengelosestraat

Op dinsdag 8 maart start de sloop van het Snuverink Twepacomplex aan de Hengelosestraat 80/82. De locatie van 4.000 m² is door de gemeente aangekocht om een integrale gebiedsontwikkeling in Boddenkamp mogelijk te maken. Op de Snuverink Twepalocatie worden kavels uitgegeven voor particulier opdrachtgeverschap. Aan de Hengelosestraat is ruimte voor twee kleinschalige appartementencomplexen of kantoren, op het achterliggende terrein kunnen luxe stadsvilla's komen. De kavels worden naar verwachting in 2012/2013 uitgegeven. Het complex wordt gesloopt door de Rijssense Gebouwen Sloperij en de werkzaamheden duren ongeveer 40 werkdagen.

Boddenkamp is een van de deelgebieden van het project Spoorzone. Het stedenbouwkundig plan voor Boddenkamp is eind vorig jaar in de gemeenteraad vastgesteld en biedt volop ruimte voor particulier opdrachtgeverschap. Boddenkamp wordt een groene enclave in de binnenstad, door het park langs de HOV-baan, maar ook door de invulling van de openbare ruimte. Midden in Boddenkamp ligt het terrein van de inmiddels gesloopte remise van Connexxion. Op deze locatie worden eind dit jaar de eerste kavels uitgegeven voor particulier opdrachtgeverschap.

Enschede wil dé stad van Oost Nederland worden, met een centrum dat er toe doet. De ontwikkeling van de Spoorzone wordt hierin van groot belang geacht. De Spoorzone heeft een gunstig effect op de werkgelegenheid en voegt een nieuw en bijzonder woonklimaat toe aan de binnenstad. De Spoorzone en de ontwikkeling van Stadsweide/Medisch Spectrum Twente en het Actieprogramma Binnenstad zijn belangrijke pijlers onder het (her)positioneren van het centrum van Enschede.