Gemeente Rotterdam

bouwwerkzaamheden rotterdam centraal te volgen via twitter

08 maart 2011 | Gemeentewerken | persbericht

Volg werkzaamheden Rotterdam Centraal op Twitter.

Sinds kort zijn de werkzaamheden rondom de bouw van de nieuwe openbaar vervoer terminal (OV-terminal) Rotterdam Centraal te volgen op Twitter via @RdamCentraal. Dagelijks worden de highlights van die dag geplaatst op dit online media; vaak voorzien van een foto. Geïnteresseerden in de werkzaamheden hoeven dus niet meer te wachten op het volgende Bouwbericht voor de meest actuele informatie.

Naast bouwinformatie twitteren medewerkers van het project Rotterdam Centraal ook wetenswaardigheden over de nieuwe OV-terminal en zal informatie over gewijzigde looproutes en bijzondere activiteiten op het Stationsplein niet ontbreken.
Dat Twitter een populair medium is onder geïnteresseerden en bezoekers van het station blijkt uit de snelle stijging van het aantal volgers. Binnen drie weken heeft het bouwproject al meer dan 120 volgers. Naast het informeren van volgers over de voortgang, worden diezelfde volgers uitgenodigd om te reageren, vragen te stellen of tips te geven.

De bouw is niet alleen via Twitter te volgen; op Flickr zullen er regelmatig foto's geplaatst worden van alle bouwwerkzaamheden in het stationsgebied. Kijk hiervoor op
http://www.flickr.com/photos/rdamcentraal.

Uitgebreide informatie over Rotterdam Centraal is nog steeds te vinden op de website www.rotterdamcentraal.nl. Daarnaast blijven omwonenden en betrokkenen geïnformeerd via de reeds bestaande kanalen.

Rotterdam Centraal
In het stationsgebied wordt gebouwd aan een moderne OV-terminal, waar alle vervoersmodaliteiten samenkomen. Door de komst van de hogesnelheidslijn en RandstadRail zal het aantal reizigers verdrievoudigen tot 320.000 dagelijkse reizigers in 2025. De OV-terminal wordt gekenmerkt door licht, ruimte en overzichtelijkheid. Onder de naam Rotterdam Centraal werken ProRail en gemeente Rotterdam samen aan dit project
Het Punt Centraal is de plek voor iedereen die iets wil weten over de projecten Rotterdam Centraal en Rotterdam Central District. Maquettes, panelen, video's en digitale informatiesystemen geven detailinformatie over uiteenlopende onderwerpen als architectuur, bouwmethodes, archeologie en exploitatie. De voorlichters in het Punt Centraal staan op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur klaar om vragen te beantwoorden.