Politie Hollands Midden

Gouda - Poging diefstal tas uit fietstas

Gouda, 08-03-2011 o Op maandag 7 maart rond 21.10 uur probeerden twee jongens de tas van een 55-jarige vrouw uit Gouda te stelen.

De vrouw fietste over de Voorwillenseweg. Toen zij de Goverwellesingel passeerde, kwamen twee jongens op een scooter haar tegemoet rijden. De scooter keerde om toen de vrouw voorbijreed en ging toen achter de vrouw rijden. Ter hoogte van de Marathonlaan werd ze ingehaald door de scooter en zat er nog maar één jongen op. Hij ging voor haar rijden zodat zij niet hard kon fietsen. De vrouw keek om en zag dat een jongen achter haar rende en haar tas uit haar fietstas probeerde te pakken. Uiteindelijk lukte hem dit niet omdat de vrouw hard doorfietste en naar de jongen schreeuwde. De jongen stopte en de scooter reed een wijk in. De politie zocht in de omgeving, maar trof de jongens niet meer aan. De jongens reden op een zwarte scooter, waren circa 17 à 18 jaar oud en één had een zwart petje op. De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844. Nog regelmatig zijn handtassen te makkelijk weg te nemen. De handtas wordt bijvoorbeeld in een open fietstas gedaan, waar het zo uit te pakken is of op de bagagedrager, waar de tas met een flinke ruk ook eenvoudig kan worden weggenomen. Let dus op waar u de tas houdt, voor enkele tips lees hieronder hoe u een tasjesroof voorkomt.

Hoe voorkomt u tasjesroven Draag uw tas met de schouderriem om een schouder en de hals, zodat de tas voor u hangt en niet achteloos naast of achter u; Gebruik een tas van stevig materiaal dat niet makkelijk doorgesneden kan worden of breng een versteviging in uw tas aan; Draag uw tas met de klep/sluiting altijd aan de binnenzijde (naar uw lichaam toegekeerd); Draag een tas met ritssluiting altijd aan de voorzijde van uw lichaam en draag een handtas eventueel onder de jas; Draag een tas niet aan de straatzijde; Maak de tas niet om de pols of om het stuur van uw fiets vast en doe de tas niet in de fietsmand; Fiets zoveel mogelijk in goed verlichte straten/pleinen; Kijk goed om u heen, of iemand u in de gaten houdt of volgt. Tasjesrovers slaan bij voorkeur toe als u niet alert bent. Doe altijd aangifte bij de politie. Onthoud de kenmerken van de dader(s) zoveel mogelijk.