Gemeente Ede

dinsdag, 8 maart 2011

Wie ontvangt de Edese Cultuurprijs 2011?

In het najaar 2011 reikt de gemeente wederom de Edese Cultuurprijs uit. De prijs is bedoeld voor personen en instellingen uit Ede - of een sterke band met Ede hebben - die zich op onderscheidende wijze verdienstelijk maken of hebben gemaakt op cultureel gebied. De prijs wordt uitgereikt door burgemeester en wethouders. Deze worden daarbij bijgestaan door een jury.

Naast de cultuurprijs is er de Juryprijs, die door de jury wordt toegekend voor bijvoorbeeld jong talent of voor groepen en personen die zich langdurig manifesteren op cultureel gebied. Eerdere winnaars Marcel Verbrugge en Lavinia Meijer.

Eerdere winnaars Marcel Verbrugge en Lavinia Meijer.

U kunt tot 15 april 2011 kandidaten voor de Cultuurprijs en Juryprijs aanmelden.

Categorieën

De prijzen vallen binnen één van de volgende categorieën:
* letteren; proza, essay, poëzie, toneelstukken, journalistiek;
* gebonden kunsten; toegepaste kunst, keramische kunst, edelsmeedkunst, fotografie, binnenhuisarchitectuur, landschapsarchitectuur en architectuur;

* podiumkunsten; toneel-, toon- en danskunst;
* historiografie; geschiedbeoefening, geschiedschrijving, biografie;
* vrije beeldende kunsten; schilderkunst, beeldhouwkunst, tekenkunst, grafische kunst;

* audiovisuele media en radio.

Wie kunnen voordragen?

Iedereen kan personen of instellingen voordragen die naar zijn of haar oordeel voor de Cultuurprijs of de Juryprijs in aanmerking komen. De genomineerden moeten in de gemeente Ede wonen of geruime tijd gewoond hebben óf zij moeten op een of andere wijze een duidelijke band met de gemeente Ede hebben.

Hoe meldt u aan?

U nomineert een persoon of instelling door een brief te sturen naar: Burgemeester en wethouders van Ede, Cultuurprijs 2011 Postbus 9022, 6710 HK EDE
Mailen kan ook, naar: eveline.scherpenzeel@ede.nl.

In uw brief of mail motiveert u waarom de door u genomineerde persoon of instelling in aanmerking komt voor de Cultuurprijs of de Juryprijs. U hebt tot 15 april 2011 de tijd om uw motivatie in te sturen.

Eerdere voordrachten vervallen

Heeft u in voorgaande jaren iemand aangemeld en wilt u de persoon of instelling weer voordragen, dan moet u dat opnieuw doen. Voor informatie kunt u mailen en bellen met Eveline Scherpenzeel, (0318) 68 04 24.