Politie Drenthe

Dinsdag 8 maart

Provincie Assen, 08-03-2011

Politie controleert verkeer in Meppel

MEPPEL - Maandag heeft de politie op de Ceintuurbaan het verkeer in Meppel gecontroleerd. Dit gebeurde in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de Belastingdienst, met behulp van ANPR (Automatic Numberplate Recognition).

Door de ANPR werden 2953 voertuigen gecontroleerd. In totaal leverde dit 18 hits op welke door motorrijders naar de controleplaats werden begeleid. Dit leverde onder andere de volgende resultaten op. Op zes voertuigen werd beslag gelegd, waarvan er vier zijn afgevoerd. In totaal werd door de belastingdienst 71.802 euro aan openstaande vorderingen betekend. Twee betrokkenen voldeden ter plaatse een bedrag van 2204 euro. Drie bestuurders kregen proces-verbaal in verband met het onjuist voeren van groene handelaarkentekenplaten. 1 Bestuurder krijgt een navordering BPM, omdat hij al vijf jaar in Nederland woonachtig is en in een buitenlands voertuig rijdt.

Door de politie en de Koninklijke Marechaussee werd in totaal tegen ruim 40 bestuurders proces-verbaal opgemaakt, onder andere voor voor:


- Rijden door een doorgetrokken streep (1x);


- Volgen van trottoir in plaats van rijbaan (2x);


- Geen voorrang verlenen (1x);


- Negeren rood licht (6x);


- Geen/verlopen APK (2x);


- Geen verzekering (1x);


- Geen gordel dragen (12x);


- Niet handsfree telefoneren (7x);


- Als bromfiets op de rijbaan ipv fietspad (5x);


- Getinte zijruiten (2x);


- Lekke uitlaat auto (1x);


- Negeren verplichte rijrichting (1x).

Resultaten snelheidscontrole

SCHOONLOO Maandag heeft de politie tussen 7.00 en 15.00 uur een snelheidscontrole uitgevoerd op de N376 bij Schoonloo. Tussen de genoemde tijdstippen is de snelheid gemeten van 711 passerende voertuigen. Daarvan reden er 95 met een te hoge snelheid. Deze weggebruikers ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 124 km/u.

Gordelcontrole

NIEUW AMSTERDAM De politie heeft maandagochtend aan de Sportlaan in Nieuw Amsterdam gecontroleerd op het dragen van een gordel. Dit leverde vijf bekeuringen op. Drie keer voor het niet dragen van een gordel door de bestuurder, één keer voor het niet dragen van een gordel door een kind en één keer voor het vervoeren van vier kinderen achterin terwijl er maar drie gordels aanwezig waren. Ook in de toekomst zal de politie controles blijven uitvoeren op het dragen van gordels.

Klachten over hard rijden Leeuweriklaan Hoogeveen terecht

HOOGEVEEN Na klachten van buurtbewoners heeft de politie de afgelopen weken twee snelheidscontroles uitgevoerd op de Leeuweriklaan in Hoogeveen. Op het gedeelte waar werd gecontroleerd geldt een maximumsnelheid van 30 km per uur. Tijdens de twee controles bleek dat gemiddeld 37% van de automobilisten te snel reed.

Op 21 februari controleerde de politie tussen 08.00 en 11.00 uur. 346 autos passeerden de radar. Daarvan reden 144 te snel. (42%)

Op 2 maart controleerde de politie tussen 08.30 en 11.30. Gedurende deze tijd passeerden 458 autos de radarpost en 151 reden te snel. (32%)

De hoogst gemeten snelheid was op 21 februari 58 km per uur en op 2 maart 54 km per uur. De snelheidsovertreders krijgen een transactievoorstel thuis gestuurd. Als blijkt dat deze controles geen effect hebben op de gereden snelheid, dan gaat de politie de komende tijd vaker controleren.

Met drank op achter het stuur

ZUIDWOLDE De politie heeft na een melding maandag- op dinsdagnacht op de A28 bij Zuidwolde een 25-jarige bestuurder uit Blokzijl aangehouden voor het rijden onder invloed. De man moest een blaastest ondergaan en bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Via een ademanalyse scoorde de man 275 ug/l. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur opgelegd.

BARGER COMPASCUUM De politie heeft maandagmiddag tijdens een alcoholcontrole een 18-jarige automobilist uit Emmen aangehouden. Bij de ademanalyse blies de beginnend bestuurder 115 ug/l (2 promille). Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Aanhouding huiselijk geweld

MEPPEL De politie heeft maandagavond een 52-jarige man uit Meppel aangehouden. De man zou in beschonken toestand zijn vriendin en haar dochter na een woordenwisseling hebben geslagen. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak schuur

ELP Ergens tussen zondagmiddag 16.00 uur en maandagochtend 11.00 uur is er ingebroken in een schuur bij een woning aan de Zwiggelterweg in Elp. De dader(s) verschafte(n) zichzelf toegang door een deur open te breken en ging(en) er vandoor met onder andere een zitmaaier en een aanhangwagen. De politie doet nader onderzoek.

ZUIDVELD Tussen zondagochtend 11 uur en maandagochtend 6.30 uur is er ingebroken in een schuur bij een woning aan de Tilburgstraat in Zuidveld. De inbrekers forceerden de deur en ontvreemden een gele zitmaaier.

ASSEN Uit een schuur aan de Dotterbloemstraat in Assen werden afgelopen zondagavond op maandagochtend vier fietsen ontvreemd. De deur van de schuur, die zich achter een woning bevond, is opengebroken. De buit bestond uit twee dames- en twee herenfietsen. Hebt u over deze, of een van de andere bovenstaande zaken informatie, neem dan contact op met de politie. Dit kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).