Vestia


8-3-2011

Dolblije winnaars interieuractie Leef Ruim krijgen prijs uitgereikt
---

Een nieuwbouwwoning kopen en dan als klap op de vuurpijl een gratis interieuradvies en Ikeabon van 500 euro winnen. Het overkwam de dolgelukkige Wanda Pronk en haar vriend Ronald Middendorp, kopers van een eengezinswoning in nieuwbouwproject Zuidlarenstraat-La Ligne II in Morgenstond (Den Haag). Op woensdag 2 maart kregen zij de prijzen uitgereikt van Karin van Dreven, directeur/bestuurder van Haag Wonen. De interieuractie `Leef Ruim' wordt georganiseerd door de gemeente Den Haag in samenwerking met woningcorporaties Haag Wonen, Staedion en Vestia.

Interieuractie Leef Ruim
Iedereen die tussen 1 november 2010 en 15 februari 2011 een nieuwbouwwoning kocht of huurde (vrije sector) in Den Haag Zuidwest maakte kans op de prijzen. Uit de bijna 70 kopers en huurders trok een medewerker van Informatiecentrum Leef Ruim de winnaar. De 24-jarige Wanda vertelt: "We zijn al zo blij met onze nieuwe woning, maar dit is natuurlijk helemaal leuk! Dan kunnen we echt een nieuw begin maken, met gloednieuwe meubels. We wonen al een aantal jaar samen aan de Escamplaan en wilden graag wat ruimer wonen. Nu hebben we een eengezinswoning met tuin, gelegen in onze oude buurt. Want we wilden hier eigenlijk niet weg; het bevalt ons goed zo dicht bij de winkels aan de Leyweg, de snelwegen en het strand." Haar vriend, de 28-jarige Ronald, vult lachend aan: "Ik ben hier geboren en getogen en nog nooit weggeweest. De sfeer is gewoon goed."
Karin van Dreven: "Het is goed om te zien dat in deze tijd nog steeds veel mensen op zoek zijn naar een nieuwe woning. Dat er zoveel woningen verhuurd en verkocht zijn in Den Haag Zuidwest verbaasd mij niets. Je krijgt in deze wijken echt waar voor je geld."

Ruime woning met grote ramen
Wanda en Ronald krijgen in september de sleutel van hun nieuwe woning, maar maken voor die tijd al een afspraak met Monique van Merwijk voor het interieuradvies. Zij is styliste en eigenaar van studioMIEK en was eveneens bij de feestelijke uitreiking aanwezig. Wanda: "Mijn vriend en ik verschillen erg qua smaak, dus we hebben haar hulp ook meer dan nodig. Hij houdt van strak en wit, ik van natuurtinten en een landelijke uitstraling." Volgens Monique komt dit prima in orde: "Ik adviseer wel vaker stellen met zeer uiteenlopende meningen en er is altijd een tussenweg te vinden. De ruimtes lenen zich in elk geval perfect voor een interieuradvies: het is een ruime woning, met grote ramen en hoge plafonds. Daarvoor kunnen ze bij IKEA voldoende mooie spullen kopen. Trouwens ook voor de tuin; wat is die groot zeg!"

Wonen in Den Haag Zuidwest
Den Haag Zuidwest is een ruim opgezet woongebied bestaande uit de wijken Bouwlust, Moerwijk, Morgenstond en Vrederust. Bekende voorzieningen zijn onder meer het Zuiderpark, kunstencentrum Het Koorenhuis, sportcentrum de Uithof, het nieuwe stadskantoor en winkelcentrum Leyweg. Al sinds 2000 is de gemeente Den Haag samen met de woningcorporaties Haag Wonen, Staedion en Vestia actief om Den Haag Zuidwest continu te verbeteren. Zo zijn al veel woningen opgeknapt of vervangen door gevarieerde nieuwbouw. Ook zijn er tal van initiatieven en plannen voor het verbeteren van de leefbaarheid, economie en voorzieningen op bijvoorbeeld het gebied van gezondheidszorg en sport. Om de communicatie over de vernieuwing van Den Haag Zuidwest te ondersteunen, is de campagne Leef Ruim in het leven geroepen. Op de site www.leefruim.nl zijn alle ontwikkelingen in Den Haag Zuidwest te volgen.

*

*