Watersportverbond - KNWV

Werkbezoek over stand van zaken bypass Kampen

dinsdag 8 maart 2011

Eind februari heeft staatssecretaris Joop Atsma een werkbezoek gebracht aan Kampen om zich op de hoogte te stellen van de laatste stand van zaken rond de Bypass van Kampen. Het korte werkbezoek was voor het verbond een ultieme mogelijkheid om nog eens een positief signaal af te geven over de bypass.

(c) website ijsseldeltazuid.nl  (c) website ijsseldeltazuid.nl

Geen belemmeringen
Al geruime tijd gaat het regioteam Overijssel er van uit dat het project IJsseldelta-Zuid, waar de Bypass bij Kampen onderdeel van uit maakt, daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Het licht stond in principe al geruime tijd op groen en is de planning- en voorbereidingsfase al in volle gang (lees ook 'Watersportverbond blij met besluit bypass Kampen' van 17 september 2009').Â

De staatssecretaris sprak tijdens zijn werkbezoek zijn waardering en bewondering uit over de wijze waarop het project tot nu toe is aangepakt. Hij verwacht geen belemmeringen die het project nog zullen tegenhouden.

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft het plan om het definitieve voorstel in juni aan De Tweede Kamer ter goedkeuring voor te leggen.

Wat betekent dit?
Jan Jaspers van het regioteam Overijssel van het Watersportverbond: âMet de komst van de bypass wordt vaarminnend Nederland een grote dienst bewezen. Het wordt gemakkelijker en veiliger om vanaf het Drontermeer naar het oosten en noorden van het land te varen. Een groot deel van de pleziervaarders hoeft nu niet meer de gevaarlijke 'Kop van de IJssel' te nemen, maar kan binnendoor. Bovendien worden volop mogelijkheden gecreëerd om aan te leggen in Kampen."

Extra vaarroute
Voor de watersport betekent de bypass een extra vaarroute van zo'n 6 km lang met mooie aanlegmogelijkheden nabij Kampen. De route is ook een veilige en comfortabele manier om de Kop van de IJssel te mijden. Zeker bij harde wind en/of minder zicht een aanrader!