Delhaize Groep


Het Fonds Delhaize Group doet vierde projectoproep in België en het Groothertogdom Luxemburg

8/03/2011

Zich engageren in de eigen wijk of het eigen dorp om beter samen te leven

het Fonds Delhaize Group doet vierde projectoproep in België en het Groothertogdom Luxemburg

In Dour verstevigt Entre'Age de banden tussen de inwoners, van welke leeftijd en cultuur ze ook zijn. In Schoten verhoogt Mie bol de levenskwaliteit van een buurt door de buurtbewoners, de scholen uit de buurt en het gemeentebestuur te laten samenwerken. In Brussel organiseert Rythm'n parc een muziekfeest waarop iedereen mee kan musiceren...

Allemaal hebben ze hetzelfde doel: het welzijn en het samenleven van buurt- of dorpsbewoners te verbeteren. Je buren bezoeken, met hen praten, hen leren kennen, je nuttig kunnen maken en een beroep op hen kunnen doen: stuk voor stuk smeedt dat sociale banden en schept dat een klimaat waar alle inwoners zich goed in voelen.

Deze sociale cohesie verstevigen en zo de levenskwaliteit verhogen is het verbindende element tussen de 104 laureaten die het Fonds Delhaize Group sinds 2008 heeft geholpen bij het ontwikkelen van hun project in hun lokale gemeenschap.

Voor het vierde jaar op rij nodigt het Fonds Delhaize Group, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, inwoners en verenigingen uit om een kandidaatsdossier in te dienen in het kader van zijn projectoproep 2011.

De oproep richt zich tot alle projecten van individuen of verenigingen die de inwoners van een buurt of dorp in al hun verscheidenheid bij elkaar brengen om samen op lange termijn bij te dragen tot een beter gemeenschapsleven. Het Fonds zal voorrang geven aan initiatieven waarin de inwoners zich actief engageren en deelnemen aan de projecten.

De dossiers moeten voor 17 mei 2011 bij de Koning Boudewijnstichting worden ingediend. Een jury van onafhankelijke deskundigen zal een selectie maken en bepalen hoeveel steun wordt toegekend, met een maximum van 5.000 euro per project. Het Fonds stelt in het totaal 150.000 euro ter beschikking voor projecten in België en in het Groothertogdom Luxemburg.

Meer informatie over de te volgen procedure en de selectiecriteria vindt u op de website van de Koning Boudewijnstichting, www.kbs-frb.be. Het kandidaatsdossier wordt online ingevuld via de website www.kbs-frb.be, of kan verkregen worden bij het Contactcentrum, telefoon 070-233 065, fax 070-233 727, e-mail proj@kbs-frb.be.

Voor journalisten die meer informatie over het Fonds, de ondersteunde projecten, sociale cohesie e.d. willen, staat een virtuele perskamer (http://pressroom.voice.be/fondsdelhaize) ter beschikking.

Met de oprichting van dit Fonds bij de Koning Boudewijnstichting getuigt Delhaize Group van haar streven om zich maatschappelijk in te zetten in de gemeenschappen waar haar winkels gevestigd zijn door het collectief welzijn van de inwoners te vergroten. Dit project past binnen het engagement van de groep om een toegevoegde waarde te bieden en kwaliteitsnormen te respecteren op maatschappelijk, ecologisch en ethisch vlak.

PERSCONTACT: KONING
BoUDEWIJNSTICHTING DELHAIZE GROUP

Josse
Abrahams Cather ine Alexandre

abrahams.j@kbs-frb.be
calexandre@delhaizegroup.com

tel +32-2-549 02 56 gsm +32-495-54 61 42 tel +32 2 412 82 57

Brederodestraat
21 Marie Curiesquare 40

B-1000
Brussel
B-1070 Brussel

www.kbs-frb.be
www.delhaizegroup.com