Gemeente Brummen


Welke organisatie wint de Afvalvrij Award 2011?

(Oorspronkelijke publicatie datum: 08-03-2011)

Afval scheiden vinden we thuis inmiddels de normaalste zaak van de wereld. Maar binnen organisaties is het nog lang niet altijd een vanzelfsprekendheid. Hoe is dat bijvoorbeeld bij uw vereniging, sportclub of school? Is daar ook nog wel iets te verbeteren? Bedenk dan nu als organisatie een leuke actie om slimmer met afval om te gaan en maak kans op de Afvalvrij Award 2011!

Meedoen is eenvoudig
Alle acties die bijdragen aan afvalpreventie of het beter scheiden van afval zijn welkom: het mag groot, klein, serieus of juist ludiek zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om het afval na de lunch beter te scheiden, minder te printen of meer scheidingsmogelijkheden te bieden voor klanten, leerlingen of bezoekers. Ga naar www.afvalvrij.nl om uw organisatie aan te melden. U vindt hier ook tal van tips en posters en banners die u gratis kunt downloaden.

Breng uw organisatie voor het voetlicht
U kunt uw actie tot 10 oktober 2011 insturen. Daarna beoordeelt de jury onder leiding van de wethouder van milieu, Bart Elbers de inzendingen. Ook laten inwoners hun stem horen door te stemmen voor de publieksprijs van de regio. Kortom; door mee te doen komt uw organisatie bij veel mensen positief onder de aandacht.

Wie kan meedoen
De Afvalvrij Award is een initiatief van Berkel Milieu in samenwerking met de gemeente Brummen en is bedoeld voor organisaties met een maatschappelijk doel en/of gemeentelijke binding zoals scholen, (sport)verenigingen, woningcorporaties, kringloopbedrijven, kinderboerderijen, zwembaden, culturele instellingen, evenementenorganisaties en toerisme. Deze organisaties ontvangen deze week ook per post een uitnodiging om mee te doen.