Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 08-03-2011

Verwarde man dreigt met mes

TILBURG: De politie moest maandagavond 7 maart 2011 in actie komen voor een verwarde en agressieve man in het St. Elisabeth Ziekenhuis. De kwam rond 18.10 uur het ziekenhuis binnen en eiste dat hij direct opgenomen zou worden op de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis. Hij was binnen gekomen met een mes in zijn hand, gedroeg zich erg agressief en was niet voor rede vatbaar. Met het mes bedreigde hij vervolgens diverse medewerkers van het ziekenhuis, waaronder een arts, een aantal verpleegkundigen en een beveiligingsmedewerker.

Het lukte niet om de man tot bedaren te krijgen. Hij was vermoedelijk onder invloed en verkeerde daarnaast in psychische nood. Twee agenten, beschermd met schilden, hebben de man vervolgens met geweld onder controle moeten brengen. De man weigerde zijn wapen neer te leggen en ook de inzet van peperspray had geen effect op hem. Hij koos voor de aanval en raakte daarbij diverse keren met zijn mes de schilden. In het tumult stak hij ook in op een van de agenten. De agent in kwestie droeg echter een veiligheidsvest (steek- en kogelwerend) waardoor de messteken werden tegen gehouden en de agent niet gewond raakte. Alleen zijn uniformkleding raakte beschadigd. Na een heftige worsteling kon de man met handboeien onder controle worden gebracht.

De arrestatie vond plaats in de hal van de afdeling Spoedeisende Hulp, bij de nachtuitgang op de begane grond. Er zijn geen andere patiënten van het ziekenhuis bedreigd geweest door de man. Zij agressie richtte zich op het ziekenhuispersoneel en op de politieagenten. Na de arrestatie is de verdachte overgebracht naar het cellencomplex van de Tilburgse politie. Daar is hij in een "observatiecel" ingesloten om zijn toestand nauwlettend in de gaten te houden. Zowel het St. Elisabeth Ziekenhuis als de agenten hebben aangifte tegen de verdachte gedaan van bedreiging, poging tot zware mishandeling en poging tot doodslag.
Daarnaast heeft het ziekenhuis aangekondigd om de alle schade op de verdachte te verhalen.

Politie bikers rekenen straatrovers in

TILBURG: Bikers van het noodhulpteam van de Tilburgse politie rekenden in de nacht van maandag 7 maart op dinsdag 8 maart 2011. De twee hadden kort daarvoor op de Spoorlaan geprobeerd om een meisje haar tas afhandig te maken. De bikers waren snel ter plaatse, reden het tweetal klem, waarna de arrestatie volgde. De verdachten zijn afkomstig uit Tilburg en respectievelijk 19 en 23 jaar oud. De twee mannen zijn in verzekering gesteld en ingesloten. Onderzocht wordt of zij zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan soortgelijke feiten.

Politie arresteert drie krakers

TILBURG: Krakers dachten zich maandag 7 maart meester te kunnen maken van een leegstaand schoolgebouw aan de Fatimastraat. Nadat ze het gebouw rond 16.00 uur waren binnen gedrongen, maakten ze bekend dat het gekraakt was. De projectontwikkelaar schakelde de politie in, waarna de krakers opdracht kregen om weg te gaan. Niet alleen vanwege de onrechtmatigheid van hun actie maar ook vanwege de gevaarzetting. In het gebouw is namelijk asbest aanwezig, aldus de eigenaar.
Een van de krakers wilde geen gevolg geven aan de opdrachten van de politie. Hij had zijn gezicht bedekt, wilde zich niet legitimeren of zijn identiteit bekend maken. Hij werd gearresteerd.
Zijn medestanders waren het daar niet mee eens en kwamen rond 21.30 uur naar het politiebureau aan de Ringbaan-Zuid. Een groepje van ongeveer 15 andere personen blokkeerde de doorgang naar het politiebureau en riepen leuzen als "alle arrestanten vrij".
De groep kreeg formeel de opdracht om te vertrekken. Twee personen gaven geen gehoor aan deze vordering en werden opgepakt. Na het opmaken van een proces-verbaal zijn deze twee mannen (22 en 24 jaar) weer in vrijheid gesteld. De andere arrestant zit nog vast vanwege de
vaststelling van zijn identiteit. De man weigert namelijk elke vorm van medewerking.

Man opgepakt wegen illegaal collecteren

TILBURG: De politie arresteerde maandagmiddag 7 maart 2011 een 52-jarige man uit Nijmegen die illegaal aan het collecteren was. Hij deed zich voor als collectant en ging met een collectebus langs de deuren, waarbij de opbrengst ten goede zou komen van de
Aidsbestrijding. Dat deed aan het einde van de middag in de omgeving Debussylaan, Ravellaan, Massenetlaan en Heikantlaan. De man had al 87,90 in de collectebus zitten.
Na zijn arrestatie legde hij in het politiebureau een bekentenis af. Hij heeft afstand gedaan van het geld en van de collectebus.
In het politiebureau bleek dat hij nog een gevangenisstraf van 29 dagen open had staan. De verdacht is na de afwerking van de oplichtingzaak overgedragen aan het Openbaar Ministerie voor de tenuitvoerlegging van de straf.

Jongens stelen kentekenplaten

TILBURG: Drie minderjarige jongens (15, 15 en 16 jaar) werden op heterdaad betrapt bij het stelen van kentekenplaten. Dat gebeurde Agenten reageerden in de nacht van maandag 7 maart 2011 op dinsdag 8 maart 2011 op een melding van een verdachte situatie. Het trio liep op dat moment de Leidschendamstraat. De agenten noteerden de personalia van de jongens en werden daarna aangesproken door voorbijgangers. Deze getuigen vertelden dat het drietal iets in de bosjes had verstopt. Bij controle bleek het te gaan om dertien kentekenplaten. De nummerborden waren los van geparkeerde auto's in de Leidschendamstraat
De jongens werden achterhaald en gearresteerd. Ze moesten mee naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hen. De ouders zijn daarbij geïnformeerd over de aanhoudingen en de vervolgprocedure.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 08-03-2011 14:33 | © Regio Midden en West Brabant |