Gemeente Dantumadeel


Vrienden van de Centrale As lanceren website

Een aantal ondernemersverenigingen in Noordoost Fryslân hebben de website www.vriendenvandecentraleas.nl gelanceerd met positieve berichtgeving over De Centrale As. Voorstanders van de nieuwe weg van Dokkum naar de Wâldwei kunnen zich op deze site laten informeren, maar zich ook aanmelden als vriend van De Centrale As.

"De Centrale As is voor ons veel meer dan een weg. De Centrale As is bepalend voor de toekomst van de bewoners en ondernemers in Noordoost Fryslân. Deze nieuwe dubbelbaanse ontsluitingsweg zorgt er voor dat onze regio eindelijk een goede verbinding krijgt op het landelijk wegennet. Er wordt met De Centrale As grote verkeerstromen uit de dorpen weggehaald, die daar niet thuis horen. Hierdoor verbetert de leefbaarheid in de dorpen en de verkeersveiligheid", klinkt het bij de initiatiefnemers.

"Wanneer als gevolg van de juridische procedures De Centrale As niet wordt aangelegd, dan zal de kans groter worden dat steeds meer ondernemers en bewoners de regio zullen verlaten. Het psychologische effect van zo'n beslissing zal groot zijn. Dat zal niet zonder consequenties zijn voor de leefbaarheid in de dorpen en de vitaliteit van onze regio."

Zover willen de ondernemers het dus niet laten komen. Vandaar hun initiatieven vóór De Centrale As. Sinds enkele weken laten de voorstanders van De Centrale As hun geluid horen via de website `Vrienden van De Centrale As'. Via deze site informeren de initiatiefnemers de bewoners en ondernemers op een positieve wijze over de ontwikkelingen rondom De Centrale As. Inwoners en ondernemers die vinden dat in Noordoost Fryslân een rooskleurige toekomst verdient, kunnen hun steun blijken en zich als vriend aanmelden op de website van de Vrienden van De Centrale As.