Gemeente Zutphen

planning werkzaamheden Emmerikseweg

Vanaf maandag 7 maart zijn wegwerkzaamheden gestart aan de Emmerikseweg. Ter hoogte van de Zaagmolenweg, Buitensingel, Vijfmorgenstraat en Mgr. Schaepmanstraat komen wegversmallingen met busdrempels. Hierdoor kan slechts één voortuig tegelijk doorheen.

De bestaande oversteekvoorziening ter hoogte van de Vijfmorgenstraat wordt omgebouwd tot een wegversmalling. De oversteekvoorziening ter hoogte van de Troelstralaan blijft bestaan.

Werkzaamheden in fasen

Voor de uitvoering van de werkzaamheden is het noodzakelijk dat de Emmerikseweg wordt afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van voetgangers. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Laan naar Eme en de Gerard Doustraat en het plaatselijke bestemmingsverkeer via de omliggende straten. De winkels blijven bereikbaar.

Wegafsluiting Zaagmolenweg- Buitensingel

Fase 1: Van maandag 7 maart 7.30 uur tot en met maandag 7 maart 16.00 uur. Gelijktijdig wordt het eenrichtingsverkeer op de Zaagmolenweg tijdelijk opgeheven.

Wegafsluiting Buitensingel-Wambuisstraat

Fase 2: Van dinsdag 8 maart 7.30 uur tot en met maandag 14 maart 16.00 uur. Voor beide zijstraten wordt tijdelijk het eenrichtingsverkeer opgeheven.

Wegafsluiting Wambuisstraat-Troelstralaan

Fase 3: Van dinsdag 15 maart 7.30 uur tot met maandag 21 maart 16.00 uur. Het eenrichtingsverkeer voor de Wambuisstraat blijft ook tijdens deze fase opgeheven.

Afsluiting Emmerikseweg - Mgr. Schaepstraat

Fase 4: De werkzaamheden vinden plaats op dinsdag 22 maart 7.30 uur tot en met woensdag 23 maart 16.00 uur. De bushalte van lijn 89 wordt tijdelijk opgeheven en verplaatst naar de halte aan de Troelstralaan.

Deze planning is gewijzigd ten opzichte van eerdere publicatie in de Zutphense Koerier.

Meer informatie

Bel voor meer informatie met 14 0575.