KNHS

De Gezondheidsdienst voor Dieren nieuwe Official Supplier KNHS 7 maart 2011

ERMELO (KNHS) Op donderdag 3 maart tekende Ruurd Stolp, algemeen directeur van De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD), een samenwerkingsovereenkomst voor een jaar met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS).

De GD is het kenniscentrum op het gebied van paardengezondheid. De GD is een commerciële en innovatieve organisatie die actief is op de Nederlandse markt. In opdracht van dierhouders, dierenartspraktijken, overheden en bedrijfsleven werken 450 medewerkers dagelijks aan diergezondheid. De GD beschikt over een team van dierenartsen, specialisten en wetenschappers voor het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek en het ontwikkelen van programmas voor dierziektepreventie en
-bestrijding.

De KNHS vindt in de GD een stevige kennispartner op het gebied van paardengezondheid. Dit betekent voor de KNHS een waardevolle invulling van een van haar belangrijkste speerpunten. De GD zet zich onder andere actief in voor preventieve gezondheidszorg met het GD Horse care Gezondheidspakket. KNHS directeur John Bierling zei over dit pakket: Eindelijk een eenvoudig product voor sporters om naast dierenwelzijn ook de gezondheid van hun paard te meten. Meer informatie over de GD en het GD Horse care Gezondheidspakket is te vinden op www.gd-horsecare.nl .