Ingezonden persbericht


duitsland-reisgids.nl gaat samenwerken met Duitse fietsreisspecialisten

Het reisportaal over het vakantieland Duitsland dat vorig voorjaar werd gelanceerd, blijkt een schot in de roos te zijn. Maandelijks stellen duizenden Nederlanders en Vlamingen zich op de hoogte van de vakantiemogelijkheden bij de oosterburen. Erg populair zijn de pagina's met fiets- en wandelvakanties. Voor ons een goede aanleiding om op zoek te gaan naar nog meer aantrekkelijke arrangementen.

Inmiddels is de samenwerking bezegeld met twee Duitse reisorganisaties die zijn gespecialiseerd in fietsreizen: Radissimo en Mecklenburger Fahrradtouristik.

Veel vakanties met e-bikes

De keuze is op Radissimo gevallen vanwege het uitgebreide aanbod van fietsreizen in heel Duitsland en het hoge kwaliteitsniveau. Alle reizen zijn inclusief bagagevervoer. Bovendien bestaat meestal de mogelijkheid een e-bike te huren. Erg aantrekkelijk als u voor een fietsreis met hoogteverschillen in heuvel- of bergland kiest.

Natuurlijk heeft Radissimo fietsreizen langs de bekende fietsroutes, zoals de Elbe-Radweg, Rhein-Radweg of de Donau-Radweg. Maar er valt ook veel nieuws te ontdekken. Verrassend is bijvoorbeeld een fietsreis langs de onbekende riviertjes Jagst en Kocher. Houdt u van lekker eten en drinken, dan zijn de culinaire fietsreizen in het Rijnland of in de Chiemgau misschien wat voor u.

Fietsen in Mecklenburg-Vorpommern

Mecklenburger Fahrradtouristik is een kleine Duitse reisorganisatie die zich heeft toegelegd op fietsreizen door Mecklenburg-Vorpommern. Ze biedt een aantal bijzondere fiets- en wandelreizen aan, met name door het merengebied van Mecklenburg-Vorpommern. Bij sommige reizen staat de natuur centraal, bij andere, zoals de fietsreis langs tuinen en parken met overnachtingen op kastelen en landgoederen, zal het hart van de cultuurliefhebber sneller gaan kloppen. Ook deze reizen zijn inclusief bagagevervoer.

Deze en andere fietsreizen staan op: www.duitsland-reisgids.nl/fietsvakanties.