Ingezonden persbericht


Persbericht

Marxman Advocaten participant in Op Kop-project Provincie Utrecht

Amersfoort/Amsterdam, 8 maart 2011 - - Met het 'Op Kop-project' ondersteunt de Provincie Utrecht bedrijven die een klimaatneutrale bedrijfsvoering willen voeren. De Provincie Utrecht zoekt in totaal honderd 'Koplopers'; dit zijn organisaties die milieuvriendelijker willen worden en deel willen uit maken van een exclusief netwerk. Op 14 februari 2011 tekende Marxman Advocaten de Op Kop-overeenkomst. Inmiddels bestaat de kopgroep uit 97 organisaties.

Christiaan Viëtor, advocaat bij Marxman: "Marxman Advocaten is een vooruitstrevend kantoor. Onze actieve klant- en marktbenadering is binnen de advocatuur vernieuwend en daarmee onderscheidend. We hechten veel waarde aan MVO. Als kantoor nemen we onze verantwoordelijkheid. Daarom ondersteunen we initiatieven zoals Matchpoint, een netwerkwerkorganisatie voor MVO. Het koploperschap past goed in onze ambitie. Het is inspirerend om een netwerk te vormen met gelijkgestemde bedrijven en om ervaringen rond duurzaamheid uit te wisselen. Uit onze CO2-footprint bleek dat elektriciteit en woon-werkverkeer de meeste CO2-uitstoot veroorzaken. Onze maatregelen? We stimuleren medewerkers om het licht uit te doen als ze een ruimte verlaten, overwegen andere, energiezuinige verlichting en stimuleren medewerkers om bewust (niet) te printen. Verder ontvangen we alle tijdschriften digitaal. Dat scheelt veel papier. Het werkt ook efficiënter, want artikelen zijn nu veel beter doorzoekbaar. Afval (inclusief papier) is uiteindelijk maar één procent van onze CO2-uitstoot. Daar valt dus relatief minder winst op te boeken. We werken nu aan aspecten die meer effect hebben. Zo gaan we het reizen per openbaar vervoer meer stimuleren en organiseren we klantbezoeken zo efficiënt mogelijk."


- einde persbericht-

Marxman Advocaten Kantoor Amsterdam Postbus 1236 WTC (C-toren, 7e verd.) - Strawinskylaan 743 3800 BE Amersfoort 1077 XX Amsterdam T: + 31(0) 33 450 80 00 t. + 31(0) 20 7179711 E: info@marxman.nl

Over Marxman Advocaten
De kern van de dienstverlening van Marxman Advocaten bestaat uit (juridische) advisering, procesbijstand en begeleiding. Het kantoor is een sterke speler in de regio, met een internationale focus. Marxman kiest voor branche- en klantgericht ondernemen vanuit de visie dat bedrijven advocaten willen die zich verdiepen in de klantorganisatie, meedenken en proactief zijn. De kern is te komen tot een vernieuwende aanpak die resulteert in de beste oplossing voor de klant. Specialisaties zijn: Arbeid & Organisatie, Ondernemingen, Vastgoed & Overheid, Gezondheidszorg, Bank & Effecten, Credit Management, Insolventie, Intellectueel Eigendom & ICT, Sport & Leisure en Internationale Betrekkingen. Tot de klantenkring behoren middelgrote en grote ondernemingen, (semi) overheden en non-profit organisaties verspreid over Nederland. Wereldwijd kan Marxman klanten terzijde staan in samenwerking met haar buitenlandse kantoren van het Consulegis-netwerk. Op het gebied van onder meer ruimtelijke ontwikkeling, aanbesteden, veiligheid en gezondheid is Marxman nauw betrokken bij overheidsprojecten. Het kantoor maakt tevens deel uit van het Legal Network van Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en van Sport & Zaken. Ook participeert Marxman in het 'Goud op de werkvloer' initiatief van Sport & Zaken, Randstad en NOC*NSF. Marxman Advocaten houdt tevens kantoor in het World Trade Centre in Amsterdam. Meer informatie: www.marxman.nl.