Belgische Federale Overheid


* Partnergeweld op de planken

Partnergeweld op de planken

Datum: 08 maart 2011

Op 8 maart 2011 lanceert het Instituut voor gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM) de première van 'Tussentijd', een interactief theaterstuk over partnergeweld door L.R.V.-producties. Het gaat om de Nederlandstalige versie. De Franstalige versie gaat op 17 november 2011 in première.

Partnergeweld is alom tegenwoordig, maar hoe maakt u het bespreekbaar? Met dit stuk wil het IGVM die drempel verlagen. De voorstelling is choquerend, realistisch en interactief. Doorheen het verhaal rijzen er vragen en verschillende voorstellen, nadien is er ruimte voor debat en dialoog.

Iedereen kan op elk moment van zijn leven in contact komen met partnergeweld: als dader, slachtoffer of getuige. Bewustmaking rond dit thema is dus belangrijk om partnergeweld te voorkomen en/of te doorbreken.

Dit toneelstuk richt zich op elk van deze groepen en is zo een uitstekend middel om deze materie aan te kaarten. Met deze première wil het IGVM dan ook haar partners en alle andere geïnteresseerden warm maken om het stuk aan te kopen zodat ze partnergeweld met hun doelpubliek kunnen bespreken.

Meer informatie over de première van 'Tussentijd' vindt u op de website van het IGVM.