Politie Rotterdam Rijnmond

Negen verdachten straatroof opgepakt; politie op zoek naar slachtoffers

Datum publicatie: 08-03-2011 17:07

De recherche van district Feijenoord-Ridderster heeft de afgelopen week negen jongeren in de leeftijd van 14 tot 16 jaar opgepakt die worden verdacht van het beroven van oudere vrouwen. De straatroven werden gepleegd in en rond het winkelcentrum Keizerswaard in de Rotterdamse wijk IJsselmonde.

De eerste straatroven vonden begin december 2010 plaats, waarna de politie een uitgebreid onderzoek startte. Het kwam tot een doorbraak toen er via een middelbare school werd gemeld dat leerlingen zich schuldig zouden maken aan berovingen op oudere vrouwen. Dit leidde tot de eerste aanhoudingen in het onderzoek.

Inmiddels zijn er negen jongeren opgepakt. Onder hen zijn drie jongens die als hoofdverdachte kunnen worden aangemerkt. Zij worden ervan verdacht bij de meeste straatroven betrokken te zijn geweest. De overige verdachten zouden in wisselende samenstellingen meegedaan hebben.

Doelwit van de straatroven waren telkens oudere vrouwen vanaf de leeftijd van ongeveer 70 jaar. Het oudste slachtoffer was 87 jaar. De vrouwen werden van hun tas beroofd. De daders waren voornamelijk op zoek naar geld en schuwden daarvoor het geweld niet. Meerdere vrouwen raakten gewond doordat zij ten val kwamen en soms werden geslagen of geschopt als zij hun tas niet los wilden laten. Tenminste 3 slachtoffers moesten in een ziekenhuis worden behandeld of opgenomen voor letsel zoals botbreuken, kneuzingen en schaafwonden.

Met de aanhoudingen denkt de politie tot nu toe 8 straatroven te hebben opgelost. De meeste verdachten zitten nog vast. De recherche sluit meer aanhoudingen niet uit.

Bent u ook slachtoffer geworden?
De politie denkt dat er mogelijk meer slachtoffers zijn en is op zoek naar deze slachtoffers.

Bent u ook slachtoffer geworden van een beroving of een poging daartoe?

Gebeurde dit in de afgelopen maanden in de omgeving van het winkelcentrum Keizerswaard? Heeft u hierover nog niet met de politie gesproken? Dan wordt u dringend verzocht contact op te nemen met de afdeling Opsporing van district Feijenoord-Ridderster, telefoon 0900-8844.