Gemeente Castricum

Uitstel bij invoering nieuw systeem van inzameling huisvuil

De invoering van het nieuwe systeem van huisvuilinzameling wordt uitgesteld. Dat hebben burgemeester en wethouders besloten. Het bleek niet mogelijk alle nodige voorbereidingen op tijd gereed te hebben.

Â

De gemeente wil overgaan op een nieuwe wijze van huisvuil inzamelen. Door te werken met zogeheten âzijladersâ kan het legen van de container vanuit de cabine van de huisvuilwagen gebeuren. Daardoor zijn minder mensen nodig en wordt de inzameling goedkoper.

Â

Eerder werden de ontwerplocaties aangewezen waar de containers op inzameldagen moeten worden neergezet, de zogeheten clusterplaatsen. Daarover zijn vijf inloopbijeenkomsten geweest waar erg veel belangstelling voor was. Zoân 500 mensen hebben een zienswijze ingediend over de clusterplaatsen.

Â

Het lukt niet om alle voorbereidingen voor de nieuwe inzameling op 1 april 2011 gedaan te hebben. Burgemeester en wethouders hebben dan ook besloten om de nieuwe wijze van inzameling niet op 1 april aanstaande te laten ingaan. Dit uitstel geeft de ruimte om de verdere voorbereidingen op te pakken, inspraakprocedures zorgvuldig af te ronden en de inwoners goed te informeren.

Â

Intussen zijn de nieuwe zijladers al wel in gebruik. Om deze optimaal te kunnen benutten is het verzoek aan de inwoners de containers met de handvatten naar het trottoir te plaatsen. De gemeente verzoekt ook de container voortaan daar te plaatsen waar hij de keer ervoor door de medewerkers van de ophaaldienst is achtergelaten.

Aan de inzameldagen verandert niets.