Internationale lancering Worldof30.com


Nieuw vrouwenplatform op internationale vrouwendag

Utrecht, 20110210 -- Op internationale vrouwendag, 8 maart 2011, lanceren actrices Jette Carolijn van den Berg (o.a. bekend van haar hoofdrol in Dirty Dancing) en Ilse Ott de website worldof30.com, een nieuw online platform voor vrouwen van rond de dertig wereldwijd. Een dag later,op 9 maart, volgt de presentatie van de theatervoorstelling van World of 30 in Huis aan de Werf in Utrecht.

Op de website worldof30.com verzamelen Jette en Ilse persoonlijke verhalen van vrouwen uit alle delen van de wereld over `dertigersdilemma's `. Alle vrouwen van rond de dertig kunnen hun verhaal insturen in de vorm van geschreven teksten, foto's, filmpjes en/of audiofragmenten.  

De verhalen van de website vormen, samen met de persoonlijke ervaringen van Jette en Ilse, de basis voor een theatervoorstelling die in 2012 zal gaan spelen. Op 9 maart 2011 lichten zij vast een tipje van de sluier op in de voorstelling Nu of Nooit, in Huis aan de Werf in Utrecht.

In de voorstelling van World of 30 onderzoeken Jette en Ilse de keuzestress waarvan zij en hun westerse generatiegenoten zoveel last  hebben. Voor vrouwen is deze leeftijd helemaal cruciaal omdat zij zich rond die leeftijd bewust worden van hun biologische houdbaarheid. In Nu of Nooit gaan Jette en Ilse op zoek naar de oorzaak van dit dilemma. Is dit een probleem van dertigers wereldwijd of is dit een welvaartsziekte om je voor te schamen? Om deze vraag te beantwoorden gebruiken ze de verhalen van vrouwen uit andere culturen die ze via de website worldof30.com verzamelen.

www.twitter.com/worldof30

www.jettecarolijn.nl

www.ilseott.nl

www.huisaandewerf.nl





Ingezonden persbericht