Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


'Oranjegetinte' Champions League-duels live bij NOS

HILVERSUM, 28 februari 2011 - NOS Sport doet op dinsdag 8 maart en dinsdag 15 maart via Nederland 3, Radio 1, nos.nl en NOS Teletekst live verslag van twee beslissende returns in de eerste 'knock out-ronde' van de Champions League. Barcelona-Arsenal is dinsdag 8 maart het eerste treffen dat van begin tot einde te volgen is, terwijl een week later (dinsdag 15 maart) een live verslag van Bayern München-Inter te zien is. Beide wedstrijden hebben een oranje tintje. Bij Barcelona maakt Ibrahim Afellay deel uit van de selectie en bij Arsenal zorgt Robin van Persie voor de Nederlandse bijdrage. Coach Louis van Gaal en Arjen Robben zijn de Nederlandse vertegenwoordiging bij Bayern, terwijl Wesley Sneijder aan Inter-zijde voor de Hollandse inbreng zorgt.

De voorbeschouwing begint op beide avonden om 20.15 uur. De aftrap van de duels is om 20.45 uur. De overige zes returns van deze ronde zijn op televisie in samenvatting te zien.

De UEFA heeft de competitieopzet van de Champions League vorig seizoen gewijzigd, waardoor de zestien wedstrijden van deze knock-out ronde zijn verdeeld over acht in plaats van vier speeldagen. De NOS zendt in deze ronde vier Champions Leaguewedstrijden rechtstreeks uit. Op de avonden dat er geen live wedstrijd op het NOS-programma staat, zijn wel de samenvattingen van de die avond gespeelde wedstrijden te zien in een extra uitzending (22.40 uur, Nederland 3).

DINSDAG 8 MAART

NEDERLAND 3

NOS UEFA Champions League (20.15-23.15 uur)

Presentatie: Tom Egbers
* Live verslag van de wedstrijd FC Barcelona-Arsenal (commentaar: Jeroen Grueter). Presentatie in het stadion: Toine van Peperstraten. * Samenvatting van de wedstrijd Shakhtar Donetsk-AS Roma (commentaar: Philip Kooke).

RADIO 1

In de lopende programmering vanaf 20.00 uur

Verslag van de wedstrijden FC Barcelona-Arsenal (commentaar: Ronald van der Geer) en Shakhtar Donetsk-AS Roma (commentaar: Bas Ticheler).

WOENSDAG 9 MAART

NEDERLAND 3

NOS UEFA Champions League (22.40-23.10 uur)

Presentatie: Jack van Gelder
* Samenvatting van de wedstrijd Tottenham Hotspur-AC Milan (commentaar: Jeroen Elshoff). * Samenvatting van de wedstrijd Schalke 04-Valencia (commentaar: Jan Roelfs).

RADIO 1

In de lopende programmering vanaf 20.00 uur
* Verslag van de wedstrijden Tottenham Hotspur-AC Milan (commentaar: Frank Wielaard) en Schalke 04-Valencia (commentaar: Ragnar Niemeijer).

DINSDAG 15 MAART

NEDERLAND 3

NOS UEFA Champions League (20.15-23.15 uur)

Presentatie: Jack van Gelder
* Live verslag van de wedstrijd Bayern München-Internazionale (commentaar: Jan Roelfs). Presentatie in het stadion: Tom Egbers. * Samenvatting van de wedstrijd Manchester United-Marseille (commentaar: Arno Vermeulen).

RADIO 1

In de lopende programmering vanaf 20.00 uur
* Verslag van de wedstrijden Bayern München-Internazionale (commentaar: Ronald van der Geer) en Manchester United-Marseille (commentaar: Andy Houtkamp).

WOENSDAG 16 MAART

NEDERLAND 3

NOS UEFA Champions League (22.40-23.10 uur)

Presentatie: Toine van Peperstraten
* Samenvatting van de wedstrijd Chelsea-FC Kopenhagen (commentaar: Jeroen Grueter). * Samenvatting van de wedstrijd Real Madrid-Olympique Lyon (commentaar: Philip Kooke).

RADIO 1

In de lopende programmering vanaf 20.00 uur

Verslag van de wedstrijden Chelsea-FC Kopenhagen (commentaar: Ragnar Niemeijer) en Real Madrid-Olympique Lyon (commentaar: Frank Wielaard).