Gemeente De Wolden
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 22 februari 2011

Aanwezig:
Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 15 februari 2011 en de parafenlijst van 22 februari 2011. Uitnodigingen: · Open Huis Stichting Wolderwijs op 4 maart 2011 in Ruinerwold; · Bijeenkomsten `Haal winst uit de Drentse Zuidas' op 22 maart, 26 april en 25 mei 2011; Mini-symposium 'Wold en Wieden': toeristisch goud' op 24 maart 2011 in Havelte

Beslissing: Conform

-

burgemeester Peter Snijders en de wethouders Jan ten Kate, Liesbeth Koster en Henk Lammers Burgemeester Peter Snijders en de wethouders Jan ten Kate, Liesbeth Koster en Henk Lammers

-

·

-

Burgemeester Peter Snijders en de wethouders Jan ten Kate, Liesbeth Koster en Henk Lammers

2.

Samenl.

Plan van aanpak integraal WMO- en volksgezondheidsbeleid 2012-2015.

Het plan van aanpak integraal Wmo- en volksgezondheidsbeleid wordt vastgesteld en dit wordt ter kennisname aan de gemeenteraad gebracht. 1. Aan PKN Ruinen wordt meegedeeld dat het voornemen bestaat om gebruik te maken van het recht van eerste koop zoals in 1979 contractueel is vastgelegd; 2. De Grontmij wordt opgedragen om namens de gemeente De Wolden als taxateur op te treden; 3. Bij vervolg van het proces de Stichting De Oalde Karke vragen de financiering inzichtelijk te maken.

3.

Samenl.

Kerkgebouw Echten.

1



Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 22 februari 2011

4.

Samenl.

Nieuwbouw kleedaccommodatie T.C. 't Wold.

-

-

In 2012 wordt overgegaan tot de bouw van twee kleedkamers, te huren door T.C. 't Wold; De investering wordt ingebracht bij de Kadernota 2012 en opgenomen in het meerjareninvesteringsplan 20122015.

2





---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 22 februari 2011

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: VROM Bestemmingswijziging t.b.v. zuidelijk ecoduct.

Beslissing: De ingediende zienswijze wordt ongegrond verklaard. De wijziging van het bestemmingsplan Buitengebied `Ecoduct Linde' wordt gewijzigd vastgesteld. Er wordt ingestemd met het document `Meest gestelde vragen op inloopavonden Wolden Park'. Het document wordt op de gemeentelijke website geplaatst.

-

2.

VROM

WoldenPark: Meest gestelde vragen op inloopavonden 19 en 26 januari 2011.

-

-

3.

BMO

Kort verslag van de bijeenkomst van het college van b&w met het bestuur van Streekbelang Drogteropslagen d.d. 11 januari 2011.

a. het verslag wordt voor kennisgeving aangenomen; b. het verslag wordt ter kennis gebracht van het bestuur van Belangenvereniging Drogteropslagen; c. het verslag wordt ter kennis gebracht van de leden van de gemeenteraad, de griffier, directie, St. Welzijn De Wolden, afdelingen: BMO/ communicatie, IED, OW, Natascha Koestal, Nico Velthuis, Bert Everts, VROM, Financien en Samenleving en de heren B. Gehasse en R. Doornbos van de regiopolitie.

1



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 22 februari 2011 4. BMO Kort verslag van de bijeenkomst van het college van b&w met het bestuur van Belangenvereniging Koekange e.o. d.d. 25 januari 2011 a. het verslag wordt voor kennisgeving aangenomen; b. het verslag wordt ter kennis gebracht van het bestuur van Belangenvereniging Koekange c. het verslag wordt ter kennis gebracht van de leden van de gemeenteraad, de griffier, directie, St. Welzijn De Wolden, afdelingen: BMO/ communicatie, IED, OW, Natascha Koestal, Nico Velthuis, Bert Everts, VROM, Financien en Samenleving en de heren B. Gehasse en G. Nijland, van de regiopolitie.

5.

OW/ Samenl.

Raadsvoorstel Brede School Heidelaan.

1. Er wordt ingestemd met het raadsvoorstel + raadsbesluit `Brede School Heidelaan'. 2. Het voorstel wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

2





---- --
Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 1 maart 2011.

Aanwezig: Peter Snijders Jan ten Kate Liesbeth Koster Henk Lammers Nanne Kramer

-

burgemeester wethouder wethouder wethouder secretaris

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: Vaststellen besluitenlijsten van 22 februari 2011 en parafenlijsten van 1 maart 2011 Uitnodigingen: · prijsuitreiking Kern met Pit op 11 maart 2011 in Veenhuizen: · startbijeenkomst Vrijetijdseconomie op 16 maart 2011 in Zeijerveen; · presentatie boek `De boerderijen van de Wijk' op 17 maart 2011 in de Wijk; · VNG bijeenkomst kleine gemeenten op 23 maart 2011 in Boekel;

Beslissing: Na enige aanpassing conform.

-

wethouder Liesbeth Koster

-

wethouder Henk Lammers

-

wethouder Henk Lammers

-

wethouders Jan ten Kate en Henk Lammers

2.

VROM

Beschermd dorpsgezicht Ruinerwold.

College wacht het vervolg van de rijksdienst af. Bij een vervolg de rijksdienst informeren over een onjuistheid op de kaart v.w.b. het bedrijventerrein.

1





---- --
Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 1 maart 2011

Volgnr. 1.

Ingekomen Onderwerp: van: VROM Verzoek van de besturen van paardensportvereniging De Woldruiters en ponyclub De Bosruiters om mee te mogen doen aan de gemeentelijke inzameling van oud papier in respectievelijk Ruinerwold en Koekange.

Beslissing: 1. Paardensportvereniging De Woldruiters wordt aangewezen als inzamelaar van oud papier in het gebied Ruinerwold-West met ingang van 1 april a.s. De al aangewezen instanties worden daarvan schriftelijk in kennis gesteld; 2. Ponyclub De Bosruiters De Bosruiters wordt aangewezen als inzamelaar van oud papier in het gebied Koekange, met de opmerking dat ze voorlopig in de wacht staan. De al aangewezen inzamelaars worden daarvan schriftelijk in kennis gesteld en ze worden gevraagd hoe de inzameling na deze nieuwe aanwijzing wordt georganiseerd. De opdracht onderhoud begraafplaatsen wordt verlengd tot eind 2011; In 2012 worden conform het inkoopbeleid alle begraafplaatsen in één bestek aanbesteed.

2.

OW

Onderhoud begraafplaatsen.

-

3.

Concern/ P&O

Regeling structureel, gedeeltelijk thuiswerk gemeente De Wolden 2011.

1. Er wordt kennisgenomen van: - de "Criteria voor thuiswerkzaamheid"; (bijlage 1) - de "Matrix Conclusie thuiswerkzaamheid ­ gedeeltelijk thuiswerk" (bijlage 2) 2. de "Regeling structureel, gedeeltelijk thuiswerk

1



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 1 maart 2011 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van:

Beslissing: gemeente De Wolden 2011" wordt vastgesteld; (bijlage 4 bij dit voorstel) 3. Er wordt mandaat verleend aan de secretarisdirecteur en de afdelingshoofden voor het aangaan van "thuiswerkzaamheden" met medewerkers.

4.

VROM

Milieuvergunning Linderveldweg 8 te Linde

-

-

De ingediende zienswijze wordt buiten behandeling gelaten. De milieuvergunning wordt verleend.

5.

Concern

Advisering met betrekking tot uitbreiding bedrijventerrein Ruinen.

Aan Willem Visser Advies in Makkinga wordt opdracht verleend voor de uitvoering van werkzaamheden. Er wordt ingestemd met het ontwerp bestemmingsplan Burgemeester Veenhovenplein 1 de Wijk en dit plan wordt voor een periode van 6 weken ter visie gelegd; Er wordt ingestemd met de anterieure overeenkomst; Burgemeester Snijders wordt voorgesteld wethouder Jan ten Kate op grond van artikel 171 lid 2 van de Gemeentewet op te dragen de anterieure overeenkomst namens de gemeente te ondertekenen; Er wordt een ontheffing hogere grenswaarde verleend voor de bij woonappartementen en het ontwerpbesluit wordt tegelijk met het ontwerp bestemmingsplan voor een periode van 6 weken ter visie gelegd.

6.

VROM

Vaststelling ontwerp bestemmingsplan Burgemeester Veenhovenplein 1 de Wijk inclusief anterieure overeenkomst en ontheffing hogere grenswaarde.

-

-

7.

VROM

-

Besluit op bezwaar inzake het verlenen van een kapvergunning voor het vellen van 39,29 are eiken op het perceel L32, plaatselijk bekend Witteveen te Ruinen;

1. Er wordt ingestemd met bijgaand besluit op bezwaar; 2. De uitspraak van de rechtbank inzake voorlopige voorziening wordt voorlopig voor kennisgeving aangenomen.

2



Paraafstukken B&W-vergadering d.d. 1 maart 2011 Volgnr. Ingekomen Onderwerp: van: - Verzoek op voorlopige voorziening. 8. VROM Verzoek wijziging bestemming percelen nabij Meeuwenveen/ Takkenhoogte en Nolderveld om uitvoering te kunnen geven aan het landinrichtingsplan Zuidwolde-zuid.

Beslissing:

1. Er wordt planologische medewerking verleend aan het verzoek van de Dienst Landelijk Gebied (DLG) voor wijziging van het geldende bestemmingsplan naar natuur voor de percelen, kadastraal bekend ZWD02F 1359 G en ZWD02E 3791G mits de aanvrager in het kader van de wettelijk verplichte kostenverhaal een overeenkomst afsluit met de gemeente; 2. De aanvrager wordt schriftelijk geïnformeerd over het collegebesluit.

3





---- --