Ingezonden persbericht


Statement: website Telzone.nl geen onderdeel van Eurofiber

Op maandagochtend 7 maart 2011 is de website Telzone.nl live gegaan. Via deze website - waarvoor bij diverse media werd geadverteerd, waaronder Q-Music, 3FM, Metro en Spits - werd de Apple iPad aangeboden tegen een stuntprijs van ¤369,00. Op deze webbsite was te lezen dat Telzone.nl onderdeel zou zijn van Eurofiber, aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten en optische transmissiediensten. Dit is echter niet het geval en ook nooit het geval geweest. Ook het KvK-nummer van Eurofiber werd door de eigenaars van Telzone.nl misbruikt. Er wordt op dit moment nog onderzocht wat de gevolgen zijn voor mensen die de Apple iPad bij Telzone.nl hebben besteld.

In overleg met de politie en het reclamebureau WPRG, de ontwerper/hoster van de site, is de website Telzone.nl op maandag 7 maart rond 19:00 uur offline gehaald door WPRG. Er is inmiddels aangifte gedaan door WPRG en ook Eurofiber zal aangifte doen. Het politieonderzoek is momenteel in volle gang, er zijn momenteel nog geen verdere uitkomsten.

Wij raden gedupeerden aan om direct aangifte te doen bij de politie. Eurofiber betreurt deze gang van zaken en beraadt zich op verdere juridische stappen.


- einde bericht -

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 10.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl