Ingezonden persbericht


EINDHOVEN, 8 MAART 2011

KANKERZOOI! OP OMROEP BRABANT. HARD, MAAR RECHT UIT HET HART.

Kankerzooi! Zo heet de nieuwe tv serie van Fides Videoproducties over de 44 jarige Francis van Straaten uit Eindhoven. Een alleenstaande moeder die volop geniet van het leven. Vier jaar geleden kreeg ze kanker. Haar leven stond volledig op z'n kop. Zij besloot haar 'verhaal' te laten vastleggen.

Een verhaal van een jong gezin dat simpelweg moet dealen met de gevolgen van kanker. Waar loop je tegenaan? Wat gaat er in je hoofd om? Hoe kijk je naar de toekomst? Hoe gaan andere mensen en instanties met je om? Kankerzooi! laat de haast onwerkelijke waarheid zien. Een openhartig en indrukwekkend verhaal over kracht, hoop en wanhoop.

De programmamakers wandelen met grote regelmaat het leven van Francis binnen, vergezelt door hun camera. Ze beseffen dat er meer schuil gaat achter haar positieve en goedlachse persoonlijkheid. Door de steeds persoonlijker wordende gesprekken komen ze er achter dat er ook veel zorgen, onzekerheid en verdriet spelen en gaandeweg laat zij, juist bij hen, haar masker zo nu en dan vallen. Na een strijd van ruim 3 jaar, overleed Francis op 44 jarige leeftijd. Zij liet twee tienerdochters achter.

Door Francis' openheid is het bijzondere document Kankerzooi! ontstaan. Hard, maar recht uit het hart en gemaakt met hart en ziel. Vanaf zondag 13 maart 2011 wekelijks te zien op Omroep Brabant!

Kankerzooi! is een productie van Fides Videoproducties i.o.v. Omroep Brabant.

NOOT VOOR DE REDACTIE,

Ingezonden persbericht