Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CURNET benoemt ing. J. (Jaco) ter Wal als interim directeur

Ede/Gouda, 8 maart 2011

Het fusieproces tussen CROW en CURNET is in een nieuwe fase beland met het voornemen om ing. (Jaco) ter Wal per 15 maart 2011 als interim directeur van CURNET te benoemen. Ter Wal krijgt als opdracht de operationele voltooiing van het fusietraject met CROW te begeleiden. De beoogde fusiedatum tussen CROW en CURNET tot één nieuw kennisinstituut voor de bouw blijft onveranderd 1 juli 2011.

Ter Wal is momenteel werkzaam bij Bureau de Bont en is bestuurslid van CURNET. Hij is de afgelopen 15 jaar in diverse directiefuncties werkzaam geweest bij verschillende ingenieurs- en adviesbureaus.

Mr. H.M. (Henry) Meijdam zal per 15 maart 2011 zijn operationele taken als directeur CURNET neerleggen. Meijdam heeft vanaf februari 2008 leiding gegeven aan CURNET en een belangrijke bestuurlijke bijdrage geleverd aan het initiatief en de totstandkoming van de voorgenomen fusie met CROW. Als voorzitter van de Denktank in het nieuwe kennisinstituut blijft hij zich nadrukkelijk inzetten om de fusie tot een succes te maken.

Het nieuwe kennisinstituut streeft ernaar hét nationale kennisplatform voor de bouw te worden, waarin belangen van de verschillende stakeholders samen komen. Vanuit een onpartijdige en onafhankelijke positie streeft het instituut ernaar de gehele kenniscirkel te bestrijken, van agenderen, ontwikkelen, beheren en borgen van kennis tot het praktisch toepasbaar maken van nieuwe concepten. Vanuit deze onafhankelijke inhoudelijke positie streeft het instituut naar het duurzaam oplossen van problemen in het domein van de ruimtelijke omgeving.

CROW is het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. Een not-for-profitorganisatie waarin overheid en bedrijfsleven samenwerken aan het ontwikkelen, verspreiden en beheren van praktisch toepasbare kennis voor beleidsvoorbereiding, planning, ontwerp, aanleg, beheer en onderhoud. CURNET is een herkenbaar en uniek netwerk van projecten, programma's en andere kennisallianties die zich richten op kennis- en competentieontwikkeling rond ruimte, bouw, bodem, land en water. CURNET levert een belangrijke bijdrage aan de versterking en uitbouw van de kennisinfrastructuur in Nederland, en aan meer rendement op investeringen in kennis door overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Alle partners in CURNET ontwikkelen toepasbare en breed geaccepteerde kennis. Zij doen dit in samenwerking met en ten behoeve van overheid, bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen.