Ingezonden persbericht


De Bilt, 8 maart 2011

Persbericht

Grontmij gevraagd voor eerste hogesnelheidslijn van Denemarken

Rail Net Denmark (Banedanmark) heeft Grontmij gekozen als consultant die Rail Net Denmark gaat adviseren op terreinen als geluidsoverlast, natuur en milieu, drainage, bodembeheer en supervisie ­ essentiële voorwaarden voor de veilige en succesvolle voltooiing van dit grote project. Met de opdracht is een bedrag gemoeid van 5 ­ 6 miljoen over de komende zeven jaar. De werkzaamheden van Grontmij voor Rail Net Denmark omvatten de planning van het traject van Brøndby naar Ringsted, de aanbesteding en plaatsing van opdrachten plus de supervisie over de uitvoering van het werk in het veld.

Rail Net Denmark heeft een begin gemaakt met het grootschalige project voor de aanleg van een nieuwe dubbelsporige verbinding tussen Kopenhagen en Ringsted. Het ongeveer 60 kilometer lange traject is bestemd voor treinen met een snelheid van 200 kilometer per huur met topsnelheden van 250 kilometer. Het traject zorgt voor een grotere capaciteit en kortere reistijden, zodat passagiers kunnen profiteren van meer en snellere treinverbindingen.

Sylvo Thijsen, CEO Grontmij N.V.: `Dit is een buitengewoon mooie opdracht en opnieuw bewijs van onze toonaangevende kwaliteiten in de transport sector. We zullen t.b.v. het project onze internationale ervaring, kennis en expertise inzetten die ten goede zal komen aan onze klant.



Ingezonden persbericht