Ingezonden persbericht


Persbericht

Michael Page vertrouwt op herstel Nederlandse arbeidsmarkt

Amsterdam, 8 maart 2011 - Michael Page International plc ("Michael Page"), de wereldwijd opererende specialist in rekrutering van professionals, heeft gisteren goede financiële resultaten over het boekjaar 2010 bekend gemaakt. De brutowinst steeg met 23,8% tot GBP 442,2 mln. terwijl het de winst voor belastingen zelfs meer dan verdrievoudigde tot een niveau van GBP 100,7 mln. In alle geografische regio's was sprake van verbeterde productiviteit en capaciteitsbenutting.

De sterke financiële resultaten waren onder andere het gevolg van de goede geografische spreiding en productdiversificatie van Michael Page. Meer dan de helft (53%) van de omzet kwam uit andere disciplines dan Finance en Accounting. Maar liefst 72% van de brutowinst wordt nu buiten het Verenigd Koninkrijk behaald. De hoogste groei werd gerealiseerd in de Aziatische en Latijns-Amerikaanse regio's, waar Michael Page een leidende positie heeft.

Nederland was in 2010 een uitdagende markt maar sinds het midden van vorig jaar zijn de marktomstandigheden sterk verbeterd. Michael Page verwacht dan ook dat een verder herstel zichtbaar is. Nicolas Béchu, Managing Director voor Nederland noemt de vooruitzichten voor Nederland in 2011 'Beslist rooskleurig'. "Nu de economie duidelijk begint aan te trekken, heb ik er het volste vertrouwen in dat de Nederlandse recruitment markt dit jaar verder zal verbeteren" aldus Béchu.

Volgens de bestuursvoorzitter van Michael Page, Steve Ingham, is het bedrijf goed gepositioneerd om de groei in de rest van 2011 voort te zetten en om kansen te benutten om te investeren in de ontwikkeling van de activiteiten op de lange termijn. Ook dit jaar zijn de groeipercentages in Azië en Latijns Amerika het hoogst. In de regio's EMEA (waartoe ook Nederland behoort), Australië en Noord-Amerika is sinds begin dit jaar een sterke omzetgroei zichtbaar.

Michael Page ziet wereldwijd een aantal trends die de wereldwijde werving- en selectiemarkt kenmerken. Zo is er sprake van een toenemende rol van compliance en een oplopende schaarste aan goede kandidaten. Daarnaast worden kandidaten steeds veeleisender. De complexiteit van kanalen om met professionals in contact te komen, neemt eveneens toe. Daarbij wordt de arbeidsmobiliteit steeds internationaler.

Over Michael Page Group
Michael Page is één van de wereldmarktleiders in professionele rekrutering, gespecialiseerd in de werving van kandidaten voor contracten van bepaalde, onbepaalde en tijdelijke duur en dit voor een wereldwijd klantenbestand. Michael Page Group kent drie labels, namelijk Michael Page (middle management), Michael Page Executive Search (100K+) en Page Personnel (middenkader), en 16 verschillende disciplines. Michael Page heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, op het Europese vasteland, in het Midden-Oosten, in Azië & Pacific en in Amerika. In Nederland concentreert Michael Page zich op de werving & selectie van de disciplines; Finance, Banking & Financial Services, Consultancy & Projectmanagement, Sales & Marketing, Information Technology, Legal, Tax, Engineering & Manufacturing, Human Resources, Procurement & Supply Chain, Public Sector en Healthcare & Life Sciences. Op 31 december 2010 bestond de groep uit 143 kantoren, verspreid over 29 landen met 4.498 medewerkers.

Noot voor de redactie,